Afbeelding

SV Deurne zet goede reeks voort met 5-0 zege op Chevremont

Algemeen 522 keer gelezen

DEURNE - Op een of andere manier speelt SV Deurne bijna altijd goede wedstrijden tegen het voor de wedstrijd op de derde plaats staande Chevremont. Zo ook zondag, Deurne domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut met een prima teamprestatie met bij vlagen oogstrelende combinaties en goed positiespel, waarbij zonder de anderen tekort te doen, Dennis Groen, Joris van den Heuvel en Mark Kuijpers de uitblinkers waren. Luuk Veeneman moest wegens de vorige week opgelopen blessure verstek laten gaan, evenals de al langer geblesseerde Finn van der Steijn. Job Steeghs zat weer op de bank na een blessure.

door: Kees Brood

Al in de 2e minuut was er een dubbele kans voor de blauw-witten, eerst via Gert Swinkels en in tweede instantie via Stefan van der Werf, maar beiden kregen de bal niet tussen de palen. Deurne was de betere ploeg en dat resulteerde na ruim een kwartier tot een prima kans voor Giel Knijnenburg, maar zijn inzet kon tot corner worden verwerkt. Vijf minuten later was er een vloeiende aanval over links via Gert Swinkels, waarbij twee Deurne-spelers de bal net niet konden binnen tikken. Chevremont kwam niet in het spel en dat leidde tot veel overtredingen en irritaties, hetgeen een aantal gele kaarten tot gevolg had. Mirsad Huric ontving er in de 28e en 30e minuut twee en kon derhalve met rood de kleedkamers opzoeken. In het verleden wist SV Deurne een man-meer situatie vaak niet in haar voordeel om te zetten, maar vandaag lukte dat wel. Na een rommelige 10 minuten pakte Deurne de draad weer op en dat leidde in de 41e minuut tot een prima aanval via Quincy Plas over rechts, waarbij Stefan van der Werf goed naar de eerste paal kwam, maar zijn inzet net langs de verleerde kant van de paal voorlangs zag gaan.  Kort daarna een dito aanval over links, waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Joris van den Heuvel kwam, die de bal net iets te hoog mikte. In de blessuretijd raakte Quincy Plas bij een goede verdedigende actie geblesseerd en moest zich laten vervangen door Thijs van der Heijden. Even met tien man spelend wist Deurne net voor de rust toch nog de zeer verdiende 1-0 aan te tekenen. Gert Swinkels werd door Dennis Groen de diepte ingestuurd en zijn inzet werd door een Chevremont verdediger net genoeg van richting veranderd om de doelman te verschalken.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of Thijs van der Heijden liep tegen een terechte gele kaart aan. In de 48e minuut stoomde Mark Kuijpers weer eens ouderwets op over de linkerflank en leverde een perfecte voorzet af op de bij de 2e paal staande Stefan van der Werf, die schitterend tegendraads binnen kopte 2-0.  Kort daarna was er een scrimmage voor het doel van Chevremont, maar niemand wist de bal tussen de palen te werken. In de 54e minuut was er de eerste echte kans voor Chevremont na matig uitverdedigen, maar de bal werd in kansrijke positie net naast het doel geschoten. In de 58e minuut lukte het Stefan van der Werf niet om een voorzet van opnieuw Mark Kuijpers binnen te glijden. Het was voor Chevremont uitstel van executie, want bij de volgende aanval wist Sam Schaefer op recht goed door te komen, zijn prima voorzet werd door Van der WErf verlengd en bij de 2e paal op waarde geschat door Gert Swinkels 3-0.

Meteen hierna werd Van der Werf uit voorzorg vervangen door Jasper Aarts, die zijn debuut maakte in Deurne 1. Deurne bleef  het doel van Chevremont bestoken, een schot van Sam Schaefer werd geblokt en de rebound van Dennis Groen werd van de lijn gehaald. Ook Swinkels kreeg een goede mogelijkheid, maar schoot over. Joris van den Heuvel en Sam Schaefer werden in de 70e minuut vervangen door Siem Nijsen en Rens Joosten. Kort daarna liet Thijs van der Heijden zich door een van de ervaren aanvallers van Chevremont in de luren leggen om daarbij zijn 2e gele kaart op te lopen, zodat de wedstrijd weer 10 tegen 10 was. Maar ook in die situatie hield Deurne de controle over de wedstrijd en bleef de bovenliggende partij. Tekenend was dat Peter Strijbosch de hele wedstrijd eigenlijk maar één bal uit de lucht moest plukken om gevaar af te wenden. In het laatste kwartier wist Deurne nog 3 keer te scoren, eerst was het debutant Jasper Aarts die binnentikte, helaas voor hem, maar wel terecht afgefloten voor buitenspel. Daarna wisten diezelfde Aarts en Gert Swinkels de buitenspelval wel te ontlopen en mocht Gert Swinkels in de 82e minuut zijn derde van de middag binnen lopen. Het slotakkoord was voor de andere jongeling Rens Joosten, die in de 90e minuut een voorzet van opnieuw Swinkels binnen werkte, waarna niet meer werd afgetrapt.

Een mooie overwinning in een goede reeks met 11 punten uit de laatste 6 wedstrijden, zodat weer gekeken kan worden naar aansluiting met de middenmoot van de ranglijst. Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Venlosche Boys.