Afbeelding

Bikefun Liessel organiseert winterse mtb-toertocht

Algemeen 1.282 keer gelezen

LIESSEL/DEURNE - Mountainbikeclub Bikefun organiseert op zondag 12 februari een Winter MTB Tocht door de bossen van Liessel, Deurne en Helmond. Pittige klimmetjes en technische stukken worden afgewisseld met single tracks en gedeelten waar je even op adem kunt komen. De routes zijn geschikt voor zowel de sportieve- als de zondagsrijder. 

Alles is op deze zondag tot in de puntjes verzorgd. Deelnemers met een ATB- of veldritfiets hoeven alleen maar een afstand te kiezen, te trappen én te genieten. Vanuit Sportpark De Smeltkroes in Liessel kunnen zij een parcours fietsen van 30, 45 of 60 kilometer. Waarbij, naast de uitdagende bossen van Liessel, ook verschillende paden en mtb-routes in omliggende gemeenten worden aangedaan. 

De start loopt over het Bikefunpark van Liessel dat uniek is in de regio door de kunstmatig aangelegde hindernissen, bruggetjes, een berg voor het beoefenen van klim- en afdalings-technieken, een pumptrack en rotsparcours. Bij de pauzeplek kunnen deelnemers de energievoorraad weer aanvullen. En na de toertocht zijn er douchemogelijkheden bij de sporthal en krijgen deelnemers een lekkere kop erwtensoep, om met hun groepje na te praten over de tocht.

Tot en met 2020 was de organisatie 25 jaar in handen van Stichting Wielercomité Liessel. “Dat betekent 25 jaar ervaring in het organiseren van MTB-toertochten, waar wij als Bikefun dankbaar mee verder kunnen gaan,” vertelt Angelique Martens, voorzitter van de Liesselse mountainbikeclub die in de regio bekend staat om haar vele jeugdleden. Stichting Bikefun Liessel heeft er 2 jaren met coronabeperkingen op moeten wachten, dus is blij weer een wintertocht te organiseren. 

Bij eerdere edities zoals de zomertocht van afgelopen juni kwamen ruim 250 wielerliefhebbers naar Liessel om een van de afstanden te fietsen. Met deelnemers uit België en Duitsland is de toertocht een evenement dat tot over de grens deelnemers trekt. “Het wordt een sportieve dag die in het teken staat van ons motto: Let’s bike and have fun”, aldus Martens. De deelnemers kunnen tussen 9.00 uur en 10.00 uur inschrijven bij Sportpark de Smeltkroes aan de Mgr. Berkvensstraat 82 in Liessel, waar ruim voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is. Deelname van de tocht kost 5 euro en NFTU-leden krijgen 1 euro korting. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen. Meer informatie is te vinden op de website www.bikefunliessel.nl en op de website van wielersportbond NTFU www.ntfu.nl.

Uit de krant