Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryleden Ank Mooren en Rick van den Dungen uitgesproken.
Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryleden Ank Mooren en Rick van den Dungen uitgesproken.

Wies van Zuijlen is nieuwe voorleeskampioen van Deurne

Algemeen 1.064 keer gelezen

DEURNE/LIESSEL - Wies van Zuijlen van basisschool De Zonnebloem uit Liessel heeft vanmorgen de Nationale voorleeswedstrijd van Deurne gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Cultuurcentrum. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Deurne vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023.

Maar liefst 14 scholen leverde een schoolkampioen aan. In twee rondes van elk 7 scholen werden de wedstrijden gestreden. Alle kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentatrice Loes Lemmens van Bibliotheek Helmond-Peel naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl Lemmens het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. De twee kampioenen van zowel ronde 1 als van ronde 2, namen het aan het eind van de ochtend nog eens tegen elkaar op. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryleden Ank Mooren en Rick van den Dungen uitgesproken. Wies van Zuijlen is de nieuwe voorleeskampioen van Deurne.

Wies las een fragment voor uit het boek ‘De verschrikkelijke badmeester’ van Jozua Douglas. De jury vond dat Wies met veel enthousiasme het podium betrad en haar verhaal goed kon overbrengen op de zaal. “Vanaf moment één wist Wies ons als jury mee te nemen in haar verhaal en ze liet niet meer los”, aldus het juryoordeel. Wies zal één van de deelnemers zijn aan de regionale finale die op 11 maart gehouden zal worden in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

Afbeelding

Uit de krant