Stockfoto.
Stockfoto.

Extra controles politie: 100e bekeuring voor fietsen zonder licht

Algemeen 584 keer gelezen

DEURNE - De politie houdt deze donkere maand extra vaak verlichtingscontroles in de gemeenten Deurne, Asten en Someren. Zo is inmiddels de 100e bekeuring uitgedeeld voor rijden zonder licht.

De politie houdt deze maand iedere ochtend controles. Zo werden in Deurne, Asten en Someren tot nu toe precies 100 bekeuringen uitgeschreven. Daarbij ging het in de meeste gevallen om fietsers.

Fietsers die werden betrapt, ontvingen naast een bekeuring ook fietslampjes om veilig verder te kunnen. ‘Ook hebben we gelet op defecte verlichting bij andere voertuigen, die niet direct verholpen kon worden. Diverse bestuurders moeten na reparatie aantonen dat deze weer op orde is. Zij moeten hiervoor naar het politiebureau’, aldus de politie. Doen deze bestuurders dat niet, dan volgt alsnog een bekeuring.

Compliment

Ondanks dat er nu 100 bekeuringen zijn uitgedeeld, komt de politie ook nog met een compliment. ‘Vrijwel iedereen heeft zijn fietsverlichting keurig op orde. We hebben namelijk duizenden fietsers zien passeren.’ Maar eenieder is wel gewaarschuwd: de extra controles zullen ook de komende weken nog plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant