Afbeelding

SV Deurne pakt meer dan verdiend punt uit bij Volharding

Algemeen 503 keer gelezen

DEURNE - In een open wedstrijd waren er heel veel kansen te noteren, maar vielen er slechts 2 doelpunten in het duel Volharding tegen SV Deurne. Beiden gemaakt door een Volharding-speler maar één goal telde voor SV Deurne. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Daal hoefde geen kaart te trekken in deze leuke en sportieve wedstrijd.

Direct in de eerste minuut kwam Volharding gevaarlijk op links door waar Van der Heijden als rechtsachter was geposteerd, maar het was SV Deurne die de eerste helft onder controle had en domineerde.

Rond een kwartier speeltijd volgden enkele kansen voor SV Deurne. Via een mooie combinatie tussen Veeneman en Schaefer kon Van der Werf net niet bij een voorzet van Veneman en ook na een voorzet van Schaefer kon Swinkels niet voldoende afdrukken. Een goed genomen vrije trap van Veneman werd fraai gepakt door de keeper van Volharding. In de daaropvolgende minuut volgden drie schotkans op rij voor Knijnenburg, Van der Werf en Groen maar de bal ging langs de paal.

Na een half uur spelen kwam de grootste kans voor SV Deurne, Van den Heuvel gaf een steekpass op Knijnenburg en via de kluts in de 16 meter kwam de bal voor Van der Werf: normaal een buitenkansje en 0-1 maar Van der Werf schoot te zacht en laag in en de keeper voorkwam een doelpunt. Een minuut later volgde een mooie pass van Groen op Van der Werf die de bal vanuit de lucht niet over de keeper kreeg.

De kansen bleven komen: Van den Heuvel kaatste naar Swinkels die de bal op de borst aannam en met een lobje de keeper probeerde te passeren maar de bal kwam op de paal en in de handen van de keeper. Weer geen doelpunt. Ook Knijnenburg wist niet te scoren na een fraai overstapje van Van der Werf.

Tussen alle kansen door volgde een fraaie krulbal van Volharding maar deze werd naast gekeken door Strijbosch.

Na de rust kwam direct de oude voetbalwet naar voren: als je zelf niet weet te scoren uit alle kansen dan valt het tegendoelpunt. Een voorzet van rechts viel bij de tweede paal op een hoofd van een Volharding-aanvaller die teruglegde waarna de bal hard werd binnengeschoten. Ondanks het vlagsignaal keurde de scheidsrechter de goal goed: 1-0.

Nog geen 5 minuten later schoot Van der Werf op doel binnen de 16 meter maar een been van Volharding voorkwam een doelpunt. Een paar minuten later was het wel raak. Een mooie steekbal van Groen kwam bij Van der Werf die met een flinke schouderduw zijn tegenstander wegzette en vanaf de achterlijn een voorzet kon geven die door een speler van Volharding wordt binnengelopen: 1-1.

Volharding kreeg een paar schotkansen maar Strijbosch stond goed op zijn plek.
Ronde de 60e minuut volgde een dubbele wissel: El Idrissi voor Van der Werf en Matheij voor Knijnenburg.

De gevaarlijkste kans van Volharding volgde rond de 75e minuut: een kopbal van dichtbij werd met een goede redding van Strijbosch tot corner verwerkt.

De wedstrijd leek in een 1-1 eindigen maar er volgen nog twee hele grote kansen voor SV Deurne na een lange bal door het centrum van Volharding maar zowel Swinkels als El Idrissi kregen de bal niet goed genoeg onder controle om de keeper te verschalken die twee reddingen kon brengen. Daar tegenover had Volharding nog een grote kans via de zijkant maar de bal werd overgeschoten.

Volharding had nog geen puntverlies in eigen huis, maar SV Deurne neemt dankbaar een punt mee.