Afbeelding

Leerlingen Peellandcollege maken muziek voor carillon gemeentehuis

Algemeen 854 keer gelezen

DEURNE - Elk uur klinkt een complete melodie op het carillon van het gemeentehuis in Deurne. Leerlingen van het Peellandcollege componeerden hiervoor de afgelopen tijd diverse meerstemmige Sinterklaas- en kerstmelodieën. 

In de Sinterklaastijd waren de composities van leerlingen van klas 4 al te horen. De komende weken klinken diverse kerstmelodieën, gemaakt door leerlingen van klas 3 met muziek in hun vakkenpakket. Vorig jaar zijn er al diverse melodieën gemaakt. Toen organist Bert Augustus aangaf dat hij nogmaals inspiratie zocht voor nieuwe melodieën voor het carillon, sprong muziekdocent Lineke Theeuwes van het Peellandcollege daar meteen op in. 

Augustus kwam helpen en gaf tijdens de les uitleg over de mogelijkheden én de beperkingen van een carillon en hielp de leerlingen waar nodig. Hij beluisterde alle composities van de leerlingen en koos vier Sinterklaasliedjes en vijf kerstliedjes uit. Op maandagmiddag 5 december werden de gekozen liedjes achter elkaar afgespeeld. De betrokken leerlingen luisterden aandachtig naar het resultaat van hun werk.

De Sinterklaasliedjes werden gemaakt door Sem, Juul, Romee, Lisanne, Neeltje, Fer, Guus, Hannah en Pien. De kerstliedjes, die de komende weken nog klinken, zijn gemaakt door Jill, Alicia, Sil, Morris, Rens, Siebe, Quinn, Thijs, Jan en Juul.
Wie in de kerststemming wil komen: elk uur is er een nieuwe kans om te genieten van de mooie composities.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant