De toneelspelers van De Plankeniers uit Liessel kunnen eindelijk weer een voorstelling spelen.
De toneelspelers van De Plankeniers uit Liessel kunnen eindelijk weer een voorstelling spelen.

De Plankeniers uit Liessel staan op de planken met nieuw toneelstuk

Algemeen 1.076 keer gelezen

LIESSEL – Toneelvereniging De Plankeniers staat op woensdag 7, zaterdag 10 en zondag 11 december drie keer op de planken met de voorstelling ‘Geld maakt niet gelukkig’. De komedie is geschreven door Gerben Pijl en de regie is in handen van Rachel Michels. Het stuk is tevens het debuut van Daniëlle Slaats en Mindy Duisters. 

‘Geld maakt niet gelukkig’ gaat over Ferdinand en Marie-Claire die in scheiding liggen. Ferdinand is het hele huwelijk door een vervelende knorrige man geweest met weinig respect voor vrouwen. Nadat hun dochter het huis uit is gegaan is het alleen maar erger geworden en Marie-Claire heeft uiteindelijk besloten voor zichzelf te kiezen en haar biezen te pakken. Ze komt van een welgestelde familie en heeft veel oud geld, dus heeft ze een ander huis weten te kopen, ergens ver weg van Ferdinand.

Ferdinand zelf daarentegen heeft niet zoveel geld. Hij is recentelijk ontslagen, omdat hij zijn vrouwelijke collega’s niet waardeerde en zit nu in een groot huis met hoog oplopende kosten. Hij zit in zak en as en wordt geholpen door zijn dochter Petra, die besloten heeft een tijdje bij haar vader in te gaan wonen tot hij alles weer een beetje op de rails heeft staan. Zijn andere steun en toeverlaat is buurvrouw Annie, die zo nu en dan even wat eten brengt of schoon komt maken. Dan, op een dag, komt er een belangrijke brief uit het buitenland, afkomstig van mevrouw Nijenroode-Bergensteyn, de oud-tante van Marie-Claire. De inhoud van de brief zorgt ervoor dat het huishouden van Ferdinand nooit meer hetzelfde zal zijn……

Tijdens ‘Geld maakt niet gelukkig’ debuteren Daniëlle Slaats en Mindy Duisters. Daniëlle is 42 jaar en moeder van Guus (15) en Janne (13). Sinds 8 jaar woont ze samen met haar grote liefde Mari Krol, ze wonen samen vanaf juli 2017 samen. Vanaf carnaval 2015 is ze ook nauw betrokken en lid geworden van carnavalsvereniging C.S. De Kei, carnaval zat altijd al in haar bloed. In het dagelijks leven is zij vrachtwagenchauffeur bij Krol Transport B.V. in Asten-Heusden. Drie jaar geleden heeft de voorzitter van De Plankeniers, Johan Swinkels haar gevraagd om zich aan te sluiten bij de toneelvereniging, waarop ze meteen ja heeft gezegd. Door corona is zij dit jaar al aan haar derde rol begonnen en kan nu dan eindelijk haar debuut maken. 

Mindy is 30 jaar en woont samen met haar man en vier kinderen met veel plezier in Liessel. Van beroep is zij verpleegkundige/verpleegkundig sociotherapeut binnen de GGZ. Ze houdt zich naast het toneelspelen graag bezig met fotografie en sport. Sinds haar kindertijd heeft ze interesse in drama en theater/toneel. Ze gaat dan ook graag naar voorstellingen en vindt het leuk, wanneer de gelegenheid zich voordoet, om een typetje te mogen spelen. Het toneelspelen is nieuw voor haar. Ze heeft ruim 11 jaar ervaring in het poseren voor de camera (model staan) en heeft gedurende haar opleiding tot verpleegkundige regelmatig te maken gehad met rollenspellen. Voorheen is zij vooral actief geweest binnen de Muziekvereniging van Liessel. Zij is leergierig en enthousiast en heeft er veel zin in om haar debuut op de planken te maken. 

De voorstellingen vinden plaats in gemeenschapshuis De Kastanje aan de Hoofdstraat 62 in Liessel. De middagvoorstelling op woensdag 7 december begint om 14.00 uur (zaal open om 13.00 uur) en is voor iedereen (dus niet alleen voor leden van de Bond van Ouderen en de Zonnebloem). De avondvoorstellingen op zaterdag 10 en zondag 11 december starten om 20.00 uur (zaal open om 19.00 uur). Kaartjes voor de avondvoorstellingen kunnen voor 8 euro telefonisch gereserveerd worden tot en met woensdag 7 december bij Nellie Goevaerts: 06-21565423, of via de website: www.plankeniersliessel.nl. Aan de kassa tijdens de uitvoeringen kosten tickets 10 euro.

Uit de krant