Afbeelding

KHD maakt reis naar het WinterWonderLand

Algemeen 420 keer gelezen

DEURNE - De KHD verzorgt op zondagochtend 11 december om 10.30 uur een bijzonder concert in winterse sferen, vooral ook aantrekkelijk als je in aanloop van de kerstperiode eens met het hele gezin een bijzonder gevarieerd optreden wil bezoeken. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ccdeurne.nl. Entree is gratis.

Het concert is een boeiende mix kerst- en lichte muziek (zoals The Lion King), verzorgd door volwassen, jongere en soms zeer jeugdige muzikanten. Het WinterWonderLand is tevens de presentatie van Het Nieuw Orkest, de nieuwste loot aan de KHD-stam. In dit orkest is iedereen welkom die in het verleden een instrument heeft bespeeld of nog bespeelt op een basisniveau (niveau A). 

Bewust is gekozen om de repetitie niet, zoals het Groot Orkest, doordeweeks, maar op vrijdag aan het begin van de avond te houden, zodat geïnteresseerden, die door de week geen tijd hebben, zoals bijvoorbeeld studenten die buiten Deurne verblijven, hieraan deel kunnen nemen. 

Van dit orkest maken ook de jeugdleden van de KHD die hun A-diploma gehaald hebben deel uit, waarmee zij de mogelijkheid krijgen om in een volwaardig harmonieorkest te spelen. Tevens geeft dit vanaf het begin af aan een stevige basis voor het nieuwe muziekensemble. Het Nieuw Orkest staat onder leiding van Ralph Burmmans. Behalve het Nieuw orkest verzorgen ook het Slagwerk-ensemble en de Jeugdslagwerkgroep onder leiding van dirigent Maarten Manders een optreden. Dit familieconcert zou niet compleet zijn als niet ook de leerlingen van de KHD de kans kregen om zich te presenteren. Voor de leerlingen, die spelen op een blaasinstrument is dit zelfs de eerste keer, maar natuurlijk verzorgen ook de zeer jeugdige leden op de blokfluit onder leiding van Merel Cuppen en het Jeugdensemble onder leiding van Marga van der Wallen een optreden. 

De organisatie van het WinterWonderLand is in handen van de jeugdcommissie van de KHD. Een zeer actieve commissie die er blijkbaar niet genoeg van kan krijgen om steeds opnieuw activiteiten te organiseren, waaruit blijkt dat de KHD een harmonie is, waar zoveel meer te beleven is dan alleen muziek maken. Voorbeelden hiervan zijn; een kamp voor de jeugd, karaoke-avonden, sinterklaasactiviteiten en nog veel meer. Behalve het WinterWonderLand verzorgt de KHD twee kerstconcerten door het Groot Orkest op 17 en 20 december.

Uit de krant