Drie weken lang kan er geschaatst worden op de Markt in Deurne. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Drie weken lang kan er geschaatst worden op de Markt in Deurne. (Archieffoto: Hein van Bakel)

IJsfestijn in Deurne gaat door

Algemeen 1.296 keer gelezen

DEURNE - Door de handen ineen te slaan met de bestuursleden, gemeente, sponsoren en verenigingen in en rondom Deurne heeft de organisatie van het IJsfestijn een mogelijkheid gevonden om van 16 december tot en met 8 januari de 12de editie van het evenement door te laten gaan.

Er kan geschaatst worden op de grote schaatsbaan in het centrum van Deurne en voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte om te kunnen oefenen. “We hebben geprobeerd het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden. Door goede afspraken met de gemeente hebben we de kosten voor de elektra kunnen beperken. Dankzij onze trouwe sponsoren kunnen de prijzen voor de entree van de ijsbaan deze editie gelijk blijven en ook kan er weer gespaard worden voor een 5-rittenkaart met korting bij Plus Bouwmans in Deurne”, laat de organisatie weten. 

Het gezellige paviljoen krijgt niet alleen een nieuwe naam maar ook een nieuwe uitstraling in samenwerking met Baroef. Met een buitenterras en in het horecapaviljoen ‘Below Zero’ voorzien ze de bezoekers deze dagen graag van een lekker hapje en drankje. Ook dit seizoen mogen er bepaalde activiteiten niet ontbreken op het programma. Zo is er samen met verschillende stichtingen een schaatsochtend voor mensen met een beperking en mogen de eerste week van het IJsfestijn leerlingen van de basisscholen komen schaatsen. 

In het weekend is er ruimte voor de nieuwkomers Heel Deurne Bakt, Ameezing on Ice, The Masked Singer en speciale middagen voor de kinderen Ook vinden er diverse optredens plaats het horecapaviljoen met Grienkienen met de Carolientjes, Stamppotmiddag met Troubadour én Toller Deutscher Abend, kortom voor ieder wat wils. 

“Ondanks de uitdagende tijden en de spanning, vinden wij het als IJsfestijn Deurne belangrijk om ook een moment van ‘samen zijn’ en ‘saamhorigheid’ te creëren met elkaar. Waar een evenement van sfeer en plezier voor jong en oud samen gaan”, besluit de organisatie. Voor meer informatie houd de berichten op het Facebook- en Instagramaccount van het IJsfestijn in de gaten of haal het programmaboekje op bij het VVV kantoor.

Uit de krant