Afbeelding
Picasa

Optreden Deurnes mannenkoor in de Sint Willibrorduskerk

Algemeen 525 keer gelezen

DEURNE - Op zondag 20 november om 16.00 uur vindt in de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne een concert plaats door het Deurnes Mannenkoor. Het muziekgezelschap is een koor van hoogstaand amateurniveau en is ontstaan in 1976.

Nadat Koorschool ‘67 (een mannen- en knapenkoor) ophield te bestaan, besloten een aantal ex-leden samen het DMK op te richten. In 2016 bestond het koor 40 jaar en op dit moment zijn er 27 actieve zangers. Het DMK staat onder leiding van de inmiddels vierde dirigent Jan Berkers. In de afgelopen decennia was het koor te gast in bijna alle landen van West- en Oost-Europa en zong het meerstemmig a capella in verschillende talen. Het koor heeft aan diverse competities en festivals deelgenomen en zingt klassiek, modern klassiek en populaire composities van hedendaagse componisten. 

Het koor wordt tijdens dit concert begeleid door Bert Augustus op orgel en piano. De toegang tot het concert is vrij. Na afloop kan een (bij voorkeur digitale) bijdrage worden gedaan om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant