Wethouder Willy van den Berg reikte donderdag de eerste Kei goed bezig-kei uit.
Wethouder Willy van den Berg reikte donderdag de eerste Kei goed bezig-kei uit.

Eerste Kei goed bezig-kei voor kinderdagverblijf Puk

Algemeen 507 keer gelezen

DEURNE - Wethouder Willy van den Berg reikte donderdag 29 september de eerste Kei goed bezig-kei uit aan kinderdagverblijf Puk. Het kinderdagverblijf gaat als eerste in Deurne aan de slag met beweegvideo’s. Dit is een initiatief van de werkgroep Eten & Bewegen. Met behulp van de video’s worden peuters en kleuters gestimuleerd om vaker en langer te bewegen. 

Kinderdagverblijf Puk was blij verrast met de kei. Wethouder Van den Berg: “Het is erg goed dat Puk zich preventief inzet voor het gezond opgroeien van kinderen. We willen dit soort initiatieven stimuleren en steunen. De gouden kei is een blijk van waardering.” 

De keien worden gemaakt door Art Oro en Zorgboerderij Het Spekrijt. De gemeente Deurne gaat er een aantal per jaar uitreiken aan actieve organisaties of individuen.” Na de kei-uitreiking vond de primeur van de beweegvideo’s plaats. De aanwezige kinderen reageerden enthousiast; er werd flink gerend en gesprongen. “We zien dat steeds meer kinderen te weinig bewegen. Om preventief lichamelijke klachten en overgewicht tegen te gaan, proberen we kinderen van jongs af aan vaker en langer te laten bewegen. Dit kan door middel van sporten zijn, maar ook spelenderwijs bewegen is goed. Het mooie is dat dit initiatief is ontstaan uit een ontmoeting tussen diverse partijen die aangesloten zijn bij Kei Goed, Gezond en Gelukkig Deurne, wat tot dit doeltreffende resultaat heeft geleid”, aldus wethouder Van den Berg. De werkgroep Eten & Bewegen bestaat uit Kinderdagverblijf Puk, Kinderopvang Eige Wijzz, Spring Kinderopvang, Stichting Prodas, Leef! Deurne en GGD Brabant-Zuidoost.

Krachten bundelen
In Deurne bundelen het lokale Sport- en het Preventieakkoord hun krachten onder de noemer ‘Kei Goed, Gezond en Gelukkig Deurne’. Verschillende (zorg)organisaties en (sport)verengingen uit Deurne zijn hierbij aangesloten. Samen willen zij een beweging op gang brengen waardoor steeds meer aandacht voor sport en gezondheid ontstaat. Het doel is om inwoners van Deurne gezond(er) te laten leven. Denk daarbij niet alleen aan de fysieke gezondheid, maar ook aan de mentale gezondheid van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Goede ideeën voor een goed, gezond en gelukkig Deurne kunnen gemeld worden via www.deurne.nl/kei-goed-gezond-en-gelukkig-deurne. Dit kunnen ideeën zijn vanuit (samenwerkende) organisaties of individuen. Kei Goed Gezond en Gelukkig Deurne bekijkt vervolgens samen met de initiatiefnemer(s) de mogelijkheden.

Uit de krant

Uit de krant