De beoogde locatie voor het nieuwe sportpark is op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg. (Foto: Hein van Bakel)
De beoogde locatie voor het nieuwe sportpark is op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg. (Foto: Hein van Bakel)

Urban sportpark in Deurne stap dichterbij

Algemeen 639 keer gelezen

DEURNE - De gemeente Deurne onderzoekt samen met initiatiefnemers of een urban sportpark op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg mogelijk is. Het college heeft een voorbereidingsbudget beschikbaar gesteld om ideeën verder uit te werken. 

Meerdere initiatiefnemers hebben zich de afgelopen periode bij de gemeente gemeld met ideeën over sport in de openbare ruimte zoals een pumptrack voor fietsjes en stepjes en calesthenic-toestellen, waarmee je heel je lichaam kunt trainen. Initiatiefnemer Jeffrey Bignell: “Wij willen graag een pumptrack omdat het een superleuke manier van bewegen en mega uitdagend is. Het is daarnaast mooi om naar elkaar te kijken. Wij zullen aanwezig zijn om elkaar te helpen en aanwijzingen geven. Sporten is een zeer sociaal middel om lekker met elkaar en anderen bezig te zijn.” 

Het urban sportpark moet dicht bij het centrum van Deurne verrijzen. Het park op de hoek van de Dunantweg en Houtenhoekweg, waar nu ook de skatebaan staat, is de beoogde locatie voor het nieuwe sportpark. Mensen van alle leeftijden kunnen hier gratis komen sporten en bewegen. Hierdoor is sporten ook voor mensen met een laag inkomen toegankelijk. De initiatiefnemers willen regelmatig instructies geven, mensen begeleiden en een rol spelen in het voorkomen van overlast. 

Wethouder Tom Oomen: “Dit is een mooi initiatief van inwoners met bruisende ideeën. We omarmen dat als college. Bewegen en elkaar ontmoeten is erg belangrijk. Positieve gezondheid onder de inwoners willen we juist stimuleren en die ruimte geven we graag voor de voorbereidende fase. We zijn benieuwd naar de uitwerking van het plan.” 

Aan de slag
De voorbereidingen kunnen volgens de gemeente van start. Het college heeft onlangs besloten een voorbereidingsbudget beschikbaar te stellen. Initiatiefnemers kunnen aan de slag met hun ideeën en organiseren binnenkort een informatiebijeenkomst. Op die dag, maar ook daarna, kan iedereen op de ideeën reageren en adviezen meegeven of zorgen uitspreken. Aan de hand van alle ideeën en reacties wordt het ontwerp verder uitgewerkt.

Uit de krant