(Foto: Hein van Bakel)
(Foto: Hein van Bakel)

Deurne kiest voor nieuw zwembad op andere locatie

Algemeen 2.435 keer gelezen

DEURNE - Deurne gaat niet verder met het zwaar verouderde zwembad De Wiemel. Het college heeft haar voorkeur uitgesproken voor een nieuw zwembad op een nieuwe locatie. Dat maakte wethouder Tom Oomen dinsdagmiddag bekend. 

De afgelopen jaren liet de gemeente Deurne drie scenario’s onderzoeken; renovatie van De Wiemel, nieuwbouw op dezelfde plek of nieuwbouw op een andere locatie.  De kosten van nieuwbouw zijn hoger dan de kosten van renovatie, maar volgens Oomen kleven er aan de eerste twee scenario’s te veel nadelen en risico’s. “Bij renovatie zal het zwembad een lange tijd dicht zijn. Dat is niet wenselijk. Niet alleen voor inwoners, maar ook voor de zwemverenigingen. Renovatie vraagt daarnaast om een flinke investering waarbij het bestaande en verouderde zwembad uiteindelijk niet volledig aan de huidige wensen en eisen gaat voldoen en de houdbaarheid is dan maximaal 20 jaar”, denkt Oomen. Ook het scenario van nieuwbouw op de huidige locatie is uitvoerig onderzocht, maar dat lijkt juridische gezien geen haalbare kaart omdat de gemeente geen eigenaar is van de grond waar De Wiemel op staat. “Een bijkomend voordeel van nieuwbouw op een andere locatie is dat het zwembad open kan blijven tot de nieuwe zwemvoorziening gereed is. De zwemlessen van de Deurnese kinderen kunnen dan gewoon doorgaan.” 

Omdat het contract met Laco eind 2023 afloopt volgen binnenkort nog gesprekken tussen gemeente en Laco om De Wiemel open te houden tot het nieuwe zwembad af is. Waar het nieuwe zwembad komt te staan is nog niet duidelijk. De mogelijke opties worden in een later stadium onderzocht. Oomen is vooral blij dat er een zwemvoorziening behouden blijft. “Het heeft even geduurd, maar goed werk heeft tijd nodig. Samen met de raad gaan we belangrijke keuzes maken voor de toekomst van een zwemvoorziening in Deurne.” Binnenkort wordt het plan voorgelegd aan de raad. Hiervoor zijn ook de belanghebbenden partijen, zoals de exploitant en de zwemverenigingen, uitgenodigd.

Uit de krant