De kunstenaars deelden uitnodigingen uit aan alle buren van de Aa.
De kunstenaars deelden uitnodigingen uit aan alle buren van de Aa.

Kunstenaars nodigen buren van de Aa uit op eigen expositie

Algemeen 240 keer gelezen

DEURNE – Kunstenaars Emelie Jegerings en Jolanda Tielens hebben afgelopen tijd 400 uitnodigingen uitgedeeld aan inwoners die langs de Aa of één van haar zijbeken wonen. Zij kunnen zondag tegen een gereduceerd tarief van 3.50 euro de expositie In de ban van de Aa komen bekijken bij museum De Wieger.

Van januari 2020 tot mei 2022 hebben Emelie Jegerings en Jolanda Tielens de Aa en haar zijbeken opgezocht om ‘en plein air’ de beek en haar omgeving vast te leggen in olieverfschetsen. De oorsprong van het water van de Aa is te vinden bij diverse beekjes die vaak starten op de rand van de Peel. Het water verzamelt zich in het riviertje de Aa die gaandeweg steeds breder wordt en in den Bosch uiteindelijk uitmondt in de Dieze.

De kunstenaars zijn volledig in de ban van het riviertje geraakt en ze konden zich voorstellen dat de bewoners langs de Aa ook benieuwd zijn naar het resultaat.

In het kader van de landelijke burendag wordt de Wieger zondag 25 september de ontmoetingsplek voor de buren van de Aa, de Vlier, de Astense Aa, de oude Aa, de Esperloop, de Snelle loop, de Kaweise loop, de Goorloop en de Gulden Aa. Er zijn bijna 400 uitnodigingen persoonlijk door de kunstenaars in brievenbussen gestopt en daarom wordt er een grote opkomst verwacht. Als het kan kom op de fiets of parkeer op het parkeerterrein van de Jumbo of Albert Heijn en wandel via het ‘Tuinpad’ door het groen naar de Wieger.

Deze dag is tevens de laatste dag van de expositie die  vier maanden te bezichtigen is geweest. De kunstenaars zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven. Ook is er een film te zien hoe Tielens en Jegerings te werk gaan.

Inwoners die langs de Aa wonen en geen uitnodiging ontvangen hebben kunnen deze alsnog verkrijgen bij De Wieger. Op vertoon van de uitnodiging is de entree 3,50 euro op zondag 25 september (alleen de ateliers zijn dan te bezoeken).

Met museumjaarkaart of als vriend van de Wieger is entree gratis.

Uit de krant

Uit de krant