De Aalander Muzikanten brengen een gevarieerd programma met een groot aantal solowerken voor een publiek van jong en oud.
De Aalander Muzikanten brengen een gevarieerd programma met een groot aantal solowerken voor een publiek van jong en oud.

Aalander Muzikanten uit Bakel vieren 60-jarig jubileum

Algemeen 328 keer gelezen

BAKEL - Op 17 en 18 september vieren de Aalander Muzikanten in Zaal ‘t Viltje in Bakel hun 60-jarig bestaan. Door corona is de viering van het jubileum twee jaar opgeschoven. De Aalander Muzikanten ontstaan uit leden van toen nog fanfare Musis Sacrum uit Bakel. In de oorsprong als carnavalskapel in een later stadium als blaaskapel met een muziekrepertoire met Tsjechische en Oostenrijkse volksmuziek en Duitse schlagers. 

De Aalander Muzikanten brengen een gevarieerd programma met een groot aantal solowerken voor een publiek van jong en oud. Het feestweekend start op zaterdag met een workshop met ruim 30 deelnemers onder leiding van Tanja Dusel. Zij is een bekend orkestleider in de blaaskapellenwereld. Vanaf 19.30 uur start het avondprogramma met een concert van het workshoporkest en aansluitend vanaf 21.00 uur treedt De Böhmerwaldkapel uit Schinnen op. Kaartjes voor deze concertavond zijn in de voorverkoop met korting te bestellen via secretaris@aalander.nl of bij de kassa.
Op zondag 18 september start het feestprogramma vanaf 13.00 uur. De Aalander Muzikanten openen met een jubileumconcert van anderhalf uur. Aansluitend treden de Wiellander Muzikanten uit Elshout op tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Uit de krant

Uit de krant