Er zijn diverse planken op het bovenste platform van uitkijktoren Belfort de Vossenberg losgetrokken en naar beneden gegooid.
Er zijn diverse planken op het bovenste platform van uitkijktoren Belfort de Vossenberg losgetrokken en naar beneden gegooid.

Uitkijktoren Groote Peel opnieuw vernield

Algemeen 1.247 keer gelezen

DE PEEL - Vandalen hebben opnieuw toegeslagen bij uitkijktoren Belfort de Vossenberg, die vanaf Meijel uitkijkt over de Groote Peel. Het is alweer de zesde keer in twee jaar tijd dat er vernielingen worden aangebracht. De schade was dit keer echter dusdanig groot, dat de toren per direct werd gesloten voor bezoekers.

De schade werd afgelopen donderdag aangetroffen. Zo zijn er op het bovenste platform van de 22 meter hoge toren planken losgetrokken en naar beneden gegooid. Dit zorgde voor levensgevaarlijke situaties, omdat bezoekers erdoor naar beneden zouden kunnen vallen. Daarom werd besloten de toren per direct te sluiten. Inmiddels is een en ander alweer gerepareerd en kan de uitkijktoren dus weer worden beklommen. 

Oproep
Ook dit keer heeft Staatsbosbeheer aangifte gedaan bij de politie. Kosten voor reparatie bedroegen enkele honderden euro’s. Staatsbosbeheer en het Dorpsoverleg Meijel roepen voorbijgangers en bezoekers op om de komende periode extra alert te zijn en verdachte situaties te melden. “Het is ontzettend triest dat vandalen het keer op keer op de uitkijktoren gemunt hebben”, aldus Jo Manders van Dorpsoverleg Meijel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant