Bij het Sint Antonius Abt gilde Deurne werd de traditie hervat met de vier Deurnese gilden. Op de foto de winnaars van dit jaar.
Bij het Sint Antonius Abt gilde Deurne werd de traditie hervat met de vier Deurnese gilden. Op de foto de winnaars van dit jaar.

Verbroederingsschieten door gilden in gemeente Deurne

Algemeen 1.078 keer gelezen

DEURNE - Afgelopen zondag 31 juli vond eindelijk na de editie van 2019 weer het verbroederingsschieten plaats. Bij het Sint Antonius Abt gilde Deurne werd de traditie hervat met de vier Deurnese gilden. 

Rond 14:00 uur waren de inschrijvingen geregeld en werd de dag geopend door het lossen van het eerste schot door Burgemeester Greet Buter. Het tweede schot werd gelost door Maarten Janssen namens Kring Peelland, Hierna werd de strijd door 48 deelnemende leden van de vier gilden gestart. Het weer was goed en de vogel hield lang stand, totdat het Ton Hikspoors lukt om de laatste stukken naar beneden te halen. Ook bij de jeugd werd geschoten op een houten vogel, en deze werd na een mooie strijd door Tinus Verbaarschot van de paal geschoten. 

Verbroederingsschild

Zo mogen Ton Hikspoors van het Sint Hubertus gilde Liessel en Tinus Verbaarschot van het Sint Antonius Abt gilde Deurne het verbroederingsschild het komende jaar dragen. Na het uitreiken van de schilden werd nog een vendelgroet gegeven, waarna de gezellige dag te einde kwam.

Uit de krant