Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. Echter, de beoogde doelstelling is nog ver weg.
Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. Echter, de beoogde doelstelling is nog ver weg.

Taxussnoeisel meer dan welkom

Algemeen 473 keer gelezen

REGIO - Stichting Taxus Taxi gaat onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. De doelstelling van 125.000 kilo snoeisel komt dichterbij, maar is ook nog erg ver weg.

Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden circa 500.000 kilo vers taxus groen in. Dit jaar is alles anders en hebben zij een doelstelling van 125.000 kilo gesteld. Mede omwille van de kosten heeft de stichting voor 2022 een beperkter werkgebied. 

Ondanks dat 125.000 kilo slechts een kwart is van wat Taxus Taxi normaal gezien inzamelt, blijkt het lastiger deze doelstelling te behalen. Op het moment van schrijven is er een hoeveelheid van circa 55.000 kilo gedoneerd. Dit wil zeggen dat de stichting in ongeveer een maand tijd nog 70.000 kilo snoeisel moet inzamelen. Dit lijkt makkelijk haalbaar, maar dat zal in het huidige tempo toch nog een uitdaging worden. Heeft u de taxushaag nog niet gesnoeid, dan komt dit mooi uit. Stichting Taxus Taxi doet namelijk een oproep. Iedereen kan gedurende het inzamelseizoen nog taxus aanleveren. Het aanmelden van taxussnoeisel kan via: www.taxustaxi.nl, info@taxustaxi.nl of via 085- 489 6350.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant