Het ging er op beide dagen fanatiek aan toe tijdens Xplosion in Sint Jozefparochie. (Foto: Hein van Bakel)
Het ging er op beide dagen fanatiek aan toe tijdens Xplosion in Sint Jozefparochie. (Foto: Hein van Bakel)

Xplosion 2022: een explosie van plezier

Algemeen 423 keer gelezen

SINT JOZEFPAROCHIE - Het Xplosion-weekend is al jaren een begrip in Sint Jozefparochie en blijft groeien in deelnemers en professionaliteit. Door een enthousiast bestuur, bevlogen vrijwilligers en trouwe sponsoren wordt elk jaar weer een mooi feest neergezet. Na twee Xplosionloze jaren door corona kon afgelopen weekend weer volop genoten worden op het grasveld naast het Hofke van Marijke. 

Op zaterdag was het vroeg dag: vanaf 6.00 uur werd het veld in gereedheid gebracht voor een explosie van plezier, spelvreugde en publiek. Een enthousiaste wethouder Willy van den Berg opende om 10.30 uur de dag. Vervolgens gingen 150 kinderen uit de onderbouw met hun begeleiders langs de spellen. De 75 vrijwilligers hebben gezorgd dat alles gladjes verliep. Lachende kinderen, sportiviteit en enthousiaste reacties van toeschouwers zorgden voor een bomvol en geslaagde editie van de Heitractionmeerkamp. 

In het programma waren ook de traditionele buikschuifwedstrijden geprogrammeerd waarin per leeftijdscategorie gestreden werd om de felbegeerde bokalen. Zondag was het de beurt aan de bovenbouw en voortgezet onderwijs. Daar streden ruim 200 kinderen om de eer. Een slagje fanatieker en fysieker dan zaterdag werd het een mooie strijd. De uitslagen zijn te vinden op: www.stichtingwesp.nl.

Domper 
Op maandag kwamen er diverse meldingen van (zondag)deelnemers over lichte gezondheidsklachten. Het bestuur laat weten dat er intensief contact heeft plaatsgevonden met huisartsen, de gemeente Deurne, GGD Brabant Zuidoost en Basisschool D’n Bogerd. De artsen van de GGD hebben gekeken naar het ziektebeeld en de symptomen. Daar zijn ook andere mogelijke factoren (toiletten, horeca, legionella en processierupsen) in meegenomen. Op basis van deze inventarisatie komt de GGD tot de conclusie dat het zeer waarschijnlijk om een buikgriepvirus gaat. Ook kwamen er meldingen over rode bultjes/uitslag. Mogelijk is de huid op bepaalde plekken verruwd door aanraking met de luchtkussens denkt de GGD. Die verruwing kan dan eenvoudig irritatie en jeuk opleveren. De GGD acht de kans miniem dat het hier om zwemmersjeuk gaat. De klachten zijn normaliter kortdurend van aard en zullen binnen een paar dagen vanzelf verdwijnen.

“Wij als organisatie zijn geschrokken van deze heftige ziekte-explosie na een fantastisch weekend. Het bestuur probeert er, samen met haar vrijwilligers, alles aan te doen om iedereen een fantastisch weekend te bezorgen en hebben ook op dit gebied onze verantwoordelijkheid gevoeld en genomen om te doen wat wij kunnen.” Voor informatie of contact met het bestuur kan er een mail gestuurd worden naar info@stichtingwesp.nl.

Uit de krant