Afbeelding

Van onze partner - De beste dating apps voor jongeren

Algemeen 162 keer gelezen

Daten wordt steeds lastiger. Doordat alles steeds meer digitaal wordt, is het steeds lastiger mensen buiten te ontmoeten zoals dat vroeger gebeurde. Toch is hier een oplossing voor. Online dating is dé nieuwe uitvinding van het decennium die juist gebruik maakt van de digitalisering om mensen makkelijker met elkaar in contact te laten komen. Maar wat zijn
nou betrouwbare website? Hoe moet je beginnen met online dating?

The do’s and don’ts
Er is veel keuze voor online dating, en het aangeboden assortiment aan dating apps blijft steeds groeien. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van de ervaring van anderen, en hoe zij de verschillende apps ervaren hebben. Hier kan je kijken naar dating website reviews. Hier staan allerlei dating apps met ervaringen van gebruikers. Zo kan jij de beste keuze maken voor je dating app.

Als je eenmaal een dating app hebt uitgekozen, kan je aan de slag met een profiel aanmaken. Er worden veel voorkomende fouten gemaakt tijdens het starten van je profiel, dus volg deze stappen voordat je je profiel maakt of gebruik ze om je profiel te controleren! Zo vergroot je je kansen op succes!

1. Maak individuele foto’s.
Heel veel mensen plaatsen foto’s van hun vriendengroep, zonder dat het duidelijk is wie zij zelf precies zijn. Dit kan voor verwarring zorgen, dus probeer het te vermijden. Maak mooie foto’s waar alleen jij zelf op staat, of tenminste een foto waarin jij centraal staat en het duidelijk is dat jij de eigenaar van het profiel bent.

2. Zorg voor goede verlichting. 
Hoeveel foto’s heb je zelf zien langskomen van mensen die foto’s maken in de donkerste hoek van hun kamer, waarbij je nauwelijks hun gezicht ziet. Je wilt zo representatief mogelijk overkomen, dus zorg voor een goed verlichte ruimte en positie van waar je de foto neemt. Ga dus niet direct voor de zon staan waardoor je foto als een silhouet genomen wordt.

3. Schrijf een leuke bio. 
Een lege bio zegt niks over jezelf. Je wilt dat mensen, na het lezen van je bio, een beeld hebben van wie je bent en wat je leuk vindt. Als je je bio leeg laat kan dit als saai overkomen, wat ervoor zorgt dat mensen minder snel naar rechts swipen op je.

4. Gebruik ijsbrekers.
Een foto gebruiken waarop je een shirt aan hebt van je favoriete film, je spotify linken in je bio, enzovoort. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat iemand met dezelfde interesses als jij makkelijk een gesprek met je kunnen starten. Zo vermijd je een ongemakkelijk start van het gesprek.

5. Wees niet verlegen.
Voor jongeren is het vaak moeilijk om iemand waarin ze geïnteresseerd zijn te benaderen. Dating apps helpen hiermee, maar lossen het probleem niet helemaal op. Vaak zorgen de onzekerheden bij jongeren ervoor dat ze niet naar rechts swipen bij iemand waarin ze eigenlijk wel interesse hebben, omdat ze bang zijn om afgewezen te worden. Doe dit vooral niet! Wees zelfverzekerd en waag een poging.

Uit de krant