(Foto: Hein van Bakel)
(Foto: Hein van Bakel)

Tour de France heeft weer Deurnes tintje

Algemeen 551 keer gelezen

DEURNE - Maandag 27 en dinsdag 28 juni stonden voor het Deurnese bedrijf Movico in het teken van het vertrek van de Tour de France 2022. Een kolonne van maar liefst 35 transporten en 55 medewerkers verplaatst zich naar de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar vrijdag 1 juli het Grand Départ plaatsvond. 

Voor de equipe van Movico wordt dit de 26e editie. De vloot mobiele evenementen structuren, bij Movico simpelweg ‘transformers’ genoemd, worden ingezet bij de start, langs de route en bij de finish van iedere etappe. Hiermee zijn de Brabanders beeldbepalend voor de fans, commerciële en mediapartners van het grootste jaarlijks terugkerende en rondreizende sportevenement ter wereld. Als een geoliede machine en binnen enkele uren tuigen de Nederlanders razendsnel het startdorp en de finishstraat op. Een logistieke megaoperatie.

Bijzonder aan deze editie is dat het konvooi op maandag 4 juli de Deurnese gemeentegrens zal passeren via de A67 tijdens de verplaatsing van Denemarken naar Noord-Frankrijk. De 55 mannen en vrouwen van Movico hebben 24 uur om al het materieel af te breken op zondagavond en op maandagavond in Frankrijk weer opgebouwd en schoongemaakt klaar te staan. 

Ook nieuw dit jaar zijn de mobiele redactieruimtes voor de nieuwe Netflix-documentaireserie over de Tour de France, welke eind maart werd aangekondigd.

Andere noviteit is dat een deel van de vloot na de slotetappe op zondag 24 juli in Parijs, direct doorgaat naar de Tour de France Femmes die op dezelfde dag en locatie zal starten. Een week later zal op La Super Planche des Belles Filles bekend worden wie de eerste winnares zal zijn van deze Tour de France voor dames.

Movico’s vloot voor de Tour de France bestaat onder andere uit hospitality units (5), persfaciliteiten (4), mediafaciliteiten (5), tribunes (4), podia (2), finishboog (1), mobiele kantoren (2), food stations & basecamp (4) en meer.

Uit de krant