Afbeelding

Dex van den Broek kent tegenslag in Tsjechië

Algemeen 8 keer gelezen

DEURNE/KAPLICE - Dex van den Broek heeft afgelopen weekend in de voorlaatste wedstrijd van het EMX85 Noord/West tegenslag gekend. Nadat hij in Tsjechië de eerste manche van rond de achtentwintigste plaats naar voren moest zien te komen, werkte hij een sterke inhaalrace af en werd twaalfde. In de tweede manche kreeg hij af te rekenen met een defect remsysteem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Het was warm in Kaplice want de temperaturen liepen op naar 31 graden in de schaduw. De trainingen begonnen allemaal later omdat de weersomstandigheden op vrijdagavond bijzonder slecht waren met enkele onweersbuien. De baan stond helemaal blank maar door het goede werk wat de organisatie heeft verzet, konden de trainingen op zaterdagmiddag om 12:00 uur beginnen. Dex kende een solide dag met een vijfde tijd in de tijdtraining en een zevende plaats in de kwalificatieheat.

Met dit resultaat mocht de Deurnenaar in beide manches als dertiende oprijden naar het starthek. Dex had voor de eerste manche een spoor geprepareerd maar helaas maakte een andere rijder hier gebruik van. De coureur trof vervolgens een slecht spoor met een gat erin en kwam daardoor heel slecht weg bij de start. Hij werkte een sterke inhaalrace af waarin hij alles heeft gegeven en kwam vanaf een achtentwintigste plaats terug naar een twaalfde positie. 

Voor de tweede manche had hij een spoor geprepareerd die meer aan de buitenkant zat zodat hij er zeker van was dat hij die ook kon gebruiken. Hij pakte een redelijk goede start en kon als elfde aan de wedstrijd beginnen. In het midden van de wedstrijd kreeg Dex een tegenslag te verwerken. In een afdaling kwamen er twee rijders voor hem ten val. Omdat Dex ze niet meer kon ontwijken reed hij zijn wiel vast in één van de motors. Het duurde lang voordat de motoren weer uit elkaar waren en hierdoor had de groep van rijders al een flink gat weten te slaan. Vanaf een laatste plaats begon hij met achterstand aan de wedstrijd. Al snel wist hij plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een twintigste plaats. Daarna kreeg hij een volgende tegenslag te verwerken. Het remsysteem was defect geraakt waardoor Dex besloot om de wedstrijd te verlaten. 

Door zijn nulscore in de tweede manche heeft Dex in de tussenstand een plaats verloren en staat nu elfde. Aankomend weekend wordt de laatste selectiewedstrijd verreden in Slowakije.

Uit de krant

Uit de krant