Afbeelding

Jut en Jul Gastrobar en Beekman en Beekman niet meer open tijdens kermis na geluidsoverlast

Algemeen 5.721 keer gelezen

DEURNE – Jut en Jul Gastrobar en Beekman en Beekman aan de Markt in Deurne mogen op last van burgemeester Greet Buter de laatste dag van de kermis niet meer open. De horecagelegenheden zouden meermaals de geluidsnormen hebben overtreden.

Beide cafés zijn meerdere keren aangesproken dat de muziek te hard stond. Dit zou kunnen leiden tot een ‘verkeerde dynamiek’ en ‘een explosieve sfeer’ op de kermis. In overleg met de politie heeft burgemeester Buter besloten om de kroegen op dinsdag te sluiten. Op woensdag mogen ze weer open. “Dit is geen leuke boodschap en het was geen makkelijke beslissing, maar ik zag geen andere optie”, laat burgemeester Buter dinsdag weten.

Directeur van Beekman en Beekman Ron Verlijsdonk kan zich niet vinden in de woorden van de burgemeester. “We hebben de hele kermis goed contact gehad met de handhaving. Hij was elke keer tevreden en we hebben geen enkele waarschuwing gekregen.” Volgens Verlijsdonk heeft de dj van dienst de apparatuur zo geprepareerd met een limiter dat het maximum aantal decibels niet kon worden overschreden. De mededeling van de burgmeester viel dinsdag dan ook rauw op het dak van het personeel van Beekman en Beekman. “Ik vind het een aparte gang van zaken. We moesten op het gemeentehuis komen en kregen te horen dat we dicht moesten. Er was ook geen enkele discussie mogelijk liet de gemeente weten. Omdat de gemeente Deurne de orde bij de botsauto’s niet kan handhaven zijn wij nu de dupe”, besluit Verlijsdonk.  

Uit de krant