De nieuwe koning Maikel Verbaarschot wist de vogel met het 125ste schot naar beneden te halen.
De nieuwe koning Maikel Verbaarschot wist de vogel met het 125ste schot naar beneden te halen.

Maikel Verbaarschot nieuwe koning Sint Antonius Abt gilde Deurne

Algemeen 367 keer gelezen

DEURNE - Gildebroeder Maikel Verbaarschot is op kermismaandag de nieuwe koning van het Sint Antonius Abt gilde Deurne geworden. Hij wist de vogel met het 125ste schot naar beneden te halen, waardoor hij zich met zijn 18 jaar kroonde tot jongste koning ooit.

De dag begon met een viering in de Sint Willibrorduskerk in Deurne. Het was de laatste mis die werd voorgegaan door Pastoor Paul Janssen. Hij kreeg een Antoniusbeeld als dank voor zijn inzet bij de schut. Om 12:00 uur begon het gilde met het onttronen van oud-koning Frankwin Wijnen, bij de schutboom aan het Haageind in Deurne. 

Na loting werd het schieten geopend door Pastoor Paul Janssen, waarna genodigden burgemeester Greet Buter, notaris Hannelie Jagtenberg, het bestuur van Kring Peelland en de beschermheer van het gilde Michiel Dankers een schot losten. Na een spannende strijd met veertien gildebroeders kroonde Maikel zich tot koning en werd meteen geïnstalleerd. Na installatie, kreeg het gilde het B&W op bezoek voor felicitaties aan Maikel en werd een vendelgroet bezorgd.

Uit de krant