Dex van den Broek in actie in Rhenen.
Dex van den Broek in actie in Rhenen.

Dex van den Broek rijdt goede Dutch Masters of Motocross in Rhenen

Algemeen 613 keer gelezen

DEURNE - Dex van den Broek uit Deurne heeft op het circuit van Rhenen een goede laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross gereden. In beide manches wist hij een hele goede start te pakken. In zowel de eerste als de tweede manche reed Dex een solide wedstrijd, moest wel een paar plaatsen afstaan maar door bekeken te rijden wist hij toch op een zesde en zevende plaats over de finish te komen waarmee hij zesde werd in de daguitslag.

Het circuit van Rhenen lag er hard bij en hierdoor lag de snelheid in de training hoog. Ook de verschillen tussen de rijders waren klein waardoor alle ruimte op het circuit benut moest worden om een goede tijd op de klok te zetten. Dex zette verschillende keren aan en kwam uit op een goede zevende tijd.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Dex weerde zich kranig maar kwam in het eerste gedeelte na de start naar boven toe kracht tekort en probeerde hier zo netjes mogelijk te rijden zodat de schade beperkt bleef. In dit gedeelte was het zeer verraderlijk omdat bulten hier werden afgewisseld met verraderlijke stuiters. Tijdens de wedstrijd had Dex een mooie strijd met Ian Ampoorter. Daar kon je ook goed zien dat hij in het eerste gedeelte wat verloor, maar in het bosgedeelte van de baan kwam hij dan weer dichterbij. Na een goede wedstrijd wist Dex op een nette zesde plaats over de finish te komen. Dex Kooiker werd uiteindelijk eerste, gevolgd door Douwe van Mechgelen en Jarne Bervoets.

Uit de krant