Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer.
Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer.

Bikefun Liessel organiseert zomerse MBT-toertocht

Algemeen 205 keer gelezen

LIESSEL - Op zondag 26 juni organiseert Bikefun Liessel voor de zesde keer een zomerse MTB-toertocht. Mountainbiken was al immens populair in Nederland en is sinds de coronapandemie alleen maar meer in trek. Bikefun is blij dat ze nu weer in staat zijn om de toertocht te organiseren. De laatste twee jaren is deze vanwege corona niet door kunnen gaan.

Bij eerdere edities kwamen zo’n 300 tot 400 wielerliefhebbers naar Liessel om een van de afstanden te fietsen. Met deelnemers uit België en Duitsland is de toertocht een evenement dat tot over de grens deelnemers trekt. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer. De tochten zijn ook in de zomer een uitdaging omdat de routes dan weer andere eisen stellen aan de deelnemers. Bij de aankomst loopt de route ook over BikeFun park bij de Smeltkroes. Niet iedereen durft zich te wagen aan de hindernissen die kunstmatig op het parcours zijn aangelegd. De meer ervaren deelnemers vinden het echter een mooie uitdaging. 

Pauzeplek
De pauzeplek bevindt zich deze keer bij de Familie Coppelmans in Vlierden en de deelnemers aan de 60 kilometertocht kunnen daar nog een tweede keer hun bidon vullen en een versnapering pakken. De routes worden altijd zo veel mogelijk uitgepijld op de bestaande routes in de bossen in Liessel, Vlierden, Deurne en omgeving. Bikefun heeft de veiligheid hoog in het vaandel staan, maar deelnemers moeten natuurlijk altijd zelf ook goed opletten en gevaarlijke situaties zo veel mogelijk vermijden. Op die plekken waar men een verharde weg moet oversteken en geen goed zicht is zullen de deelnemers met bordjes gewaarschuwd worden.

Inschrijven
De deelnemers kunnen tussen 8.00 uur en 10:00 uur inschrijven bij Sporthal de Smeltkroes aan de Mgr. Berkvensstraat 82 in Liessel waar voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is. Volg voor het parkeren de instructies van de vrijwilligers. Deelname kost 5 euro en NTFU leden krijgen 1 euro korting. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen. Na de toertocht is er gelegenheid tot douchen in kleedlokalen bij de sporthal en daar kunnen de deelnemers onder genot van een drankje ook nog napraten met hun groepje over de tocht. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Noud Kuijpers 0622537840/ Angelique Martens 0611278006.

Uit de krant