Pluckum brengt traditionele en moderne melodieën waaraan ze een eigen draai hebben gegeven.
Pluckum brengt traditionele en moderne melodieën waaraan ze een eigen draai hebben gegeven. pluckum

Film en muziek in De Wieger

Algemeen 187 keer gelezen

DEURNE - In museum De Wieger is op 19 en 24 juni een tweetal activiteiten te bezoeken, waarin het werk van Emelie Jegerings en Jolanda Tielens en de muziek van Pluckum te zien en te horen zijn.

Op zondag 19 juni wordt in De Wieger om 14.00 uur en om 15.30 uur in het Groot Atelier op groot scherm de film ‘In de ban van de Aa’ getoond. De première vond plaats tijdens de opening van de tentoonstelling op 22 mei. De film is een prachtig documentaire geworden, waarin de toeschouwer op reis genomen wordt langs een fascinerend landschap, een stukje Nederland waarvan je niet wist dat het bestond. 

Kunstenaars Emelie Jegerings en Jolanda Tielens zijn de hele middag aanwezig om vragen te beantwoorden, te vertellen over hoe ze werken, waarom ze dit project zijn gaan doen, hun ervaringen en wat ze gezien hebben. Voor deze activiteit gelden de normale toegangsprijzen voor het museum. 

Open Podium
Vijf dagen later is er op vrijdag 24 juni een Open Podium met Pluckum. Pluckum staat voor meerstemmige samenzang met akoestische begeleiding. De groep brengt traditionele en moderne melodieën waaraan ze een eigen draai hebben gegeven. Het afwisselende repertoire bevat veel covers uit het Folk, Americana en traditionals genre; mooie en veelal bekende liedjes verpakt in een nieuw jasje. Pluckum bestaat uit Nan Cooijmans: zang en accordeon, Marleen Mensink: zang, fluit, ukelele en percussie en Leo van Rijt: gitaar mondharmonica en zang. Het optreden begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). De entree bedraagt 5 euro inclusief een kop koffie of thee. Reserveren is nodig en kan via de website van De Wieger: www.dewieger.nl.

De tentoonstelling ‘Collectie Connectie - Museum Flehite te gast’ is nog te zien tot en met 26 juni 2022. Daarna start de herinrichting voor de grote tentoonstelling ‘Vrouwenpalet 1900-1950 - haar kunst, haar verhaal’ in samenwerking met Museum Drachten. Voor meer informatie volg ook de Instagrampagina: https://www.instagram.com/vrouwenpalet_womenartists/ 

Uit de krant