De 'Reactor' is een van de nieuwe spectaculaire attracties die dit jaar op de kermis in Deurne staan.
De 'Reactor' is een van de nieuwe spectaculaire attracties die dit jaar op de kermis in Deurne staan.

Kermis barst weer los in Deurne

Algemeen 696 keer gelezen

DEURNE - Na twee jaar noodgedwongen zonder kermis zullen de pleinen en straten van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 juni weer als vanouds in het teken staan van bontgekleurde attracties en zoete kermisgeuren. “Het belooft een bijzondere editie te worden met nieuwe en spannende attracties”, aldus Niels van Vroonhoven namens de kermisorganisatie. 

Zo komt er een spectaculaire nieuwe attractie genaamd ‘Reactor’ naar Deurne. Deze ronddraaiende koekenpan tolt dermate hard in het rond, dat inzittenden door de vrijkomende G-krachten in hun zetel worden gedrukt. Met de aanwezige licht-, rook- en vuureffecten is deze eye-catcher voor het toeschouwende publiek een ware sensatie. Een andere spectaculaire attractie is de Speed Booster. Deze torenhoge windmolen is dit jaar het letterlijke hoogtepunt van de Deurnese kermis, waarbij de inzittenden al over de kop draaiende een fraai uitzicht boven Deurne en omstreken te zien krijgen.  Ook voor de kleinere kermisliefhebber is er genoeg te beleven. De Race-o-Rama is een nieuwe kinderattractie voor Deurne waarbij kinderen in auto’s al driftend door de bocht kunnen scheuren.

Vertrouwde attracties
“Daarnaast zijn de vertrouwde attracties als Turbo Polyp, Break Dance, Autoscooter, Rupsbaan, Cake Walk, X-Factory, Mini Cars, trampolines, draaimolen, Mad Mill, VR Experience en minizweefmolen aanwezig. Voor de inwendige mens worden een tal van consumptiezaken opgesteld en aan typische (gok)spelletjes is ook dit jaar weer geen gebrek”, legt Van Vroonhoven uit. Naast alle attracties heeft de organisatie een zeer ruim randprogramma samengesteld. De gezamenlijke horeca pakt ook flink uit en er treden verschillende artiesten op. Zo verzorgen De Hôsbengels zondag tussen 12:00 uur en 13:30 uur bij De Potdeksel weer hun traditionele kermismatinee. Diezelfde dag treden om 21.00 uur The Clarks op. De kermis in het centrum van Deurne start vrijdag officieel om 17:00 uur met spectaculaire dansacts van ‘Colorful Movement’. Deze lokale dansgroep van B-Trained acteren op zeer hoog niveau en strijden in augustus zelfs mee met de wereldkampioenschappen in Engeland. In verband met de verbouwing van het gemeentehuis zal de officiële opening dit jaar plaatsvinden in het Pastoor Roespark achter de trampolines. Op zondag is er vanaf 15:00 uur voor de allerkleinste kermisbezoekers de kans om de tv-helden van Paw Patrol te ontmoeten.

Kortingsbonnen
Op maandag komt Clown Desalles om 19.00 uur op bezoek. Naast zijn grappen en grollen neemt hij ruim de tijd om de mooiste ballonfiguren te maken. In de papieren editie van de krant is een pagina te vinden met tal van kortingsbonnen die te verzilveren zijn tijdens de kermis.

Uit de krant