(Foto's Hein van Bakel)
(Foto's Hein van Bakel)

Buurtkamer Sint Jozef viert 12,5-jarig jubileum

Algemeen 1.105 keer gelezen

SINT JOZEFPAROCHIE - Buurtkamer Sint Jozef bestond vorige week donderdag 12,5 jaar. Het initiatief is bedoeld voor ouderen uit Deurne, die wekelijks in het Hofke van Marijke kunnen aansluiten om gezellig bij elkaar te zijn. Zij kunnen elke donderdagmorgen vrijblijvend als gast aansluiten, aanmelden is niet nodig.

Het jubileum werd gevierd met alle gasten en vrijwilligers met livemuziek en een diner. De burgemeester van Deurne Greet Buter was ook aanwezig om de jubilarissen te huldigen. Mien van der Heijden, Ellie Den Holder en Annie Engelen werden gehuldigd omdat zij al 12,5 jaar vrijwilliger bij de Buurtkamer zijn. Zij zijn als het ware de motor die al vanaf het begin elke donderdagmorgen een programma verzorgen voor alle gasten. In de loop der jaren is Joke Kolijn en later ook Riek Hack het vrijwilligersteam komen versterken. Ger Elbers is al ruim zeven jaar de vrijwillige chauffeur die gasten op gaat halen,die niet op eigen gelegenheid naar Sint Jozefparochie kunnen komen. 

Het vrijwilligersteam heeft zelf ook nog de gasten gehuldigd die al 12,5 jaar trouw elke donderdag naar het Hofke van Marijke komen. Bertha Rovers was op 80-jarige leeftijd één van de eerste gasten en nu met haar ruim 92 jaar, de nestor van het groepje. Ria Maas, Toon Dat, Kia van Hoof en Albert van der Heijden zijn de andere trouwe gasten die vanaf het allereerste begin erbij zijn. Maar ook het vrijwilligersteam werd op hun beurt verrast door alle gasten middels een prachtig bloemstuk voor ieder van hen. De beheerders van het Hofke van Marijke hebben samen met nog een aantal andere vrijwilligers ervoor gezorgd dat iedereen na afloop tevreden naar huis ging en dat het vrijwilligersteam van de Buurtkamer op hun eigen jubileum zelf weinig hebben hoeven te doen. 

Alle ouderen van Deurne kunnen wekelijks als gast aansluiten om allereerst wat bij te buurten onder het genot van een kopje koffie of thee om daarna een kaartje te gaan leggen, zoals bijvoorbeeld rikken en jokeren, een partijtje te biljarten of een spelletje rummikub te spelen. Ook andere spellen die de gasten leuk vinden kunnen gespeeld worden. Verder wordt afwisselend op donderdag een thema aangeboden, zoals bloemschikken, knutselen en samen eten. Rond Kerstmis, Carnaval, Pasen en andere feestdagen of bijzondere gelegenheden wordt er ook een speciaal programma gedraaid.

 Ouderen die geïnteresseerd zijn om eens een kijkje te komen nemen kunnen elke donderdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur langskomen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annie Engelen via telefoonnummer 06 - 12 78 71 87.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant