Dinsdag reikten de leerkrachten en onderwijsassistenten van De Piramide en De Brigantijn een cheque ter waarde van 500 euro uit aan Stichting Leergeld Deurne.
Dinsdag reikten de leerkrachten en onderwijsassistenten van De Piramide en De Brigantijn een cheque ter waarde van 500 euro uit aan Stichting Leergeld Deurne.

Leerkrachten De Piramide en De Brigantijn winnen Deurne Wittut en schenken prijs aan Leergeld Deurne

Algemeen 1.085 keer gelezen

DEURNE - Afgelopen zaterdag vond de vierde editie van de dorpsquiz Deurne Wittut plaats. Leraren en onderwijsassistenten van basisschool De Piramide en De Brigantijn deden voor de eerste keer met een team mee en haalde meteen de eerste prijs binnen. De quiz bestaat uit vragen en opdrachten, met veelal een Deurnese insteek. 

De prijzen die de winnende teams kunnen behalen zijn voor een door elk team gekozen goed doel. Het team van leraren en onderwijsassistenten heeft Leergeld Deurne als goed doel gekozen. Dinsdag reikten ze een cheque ter waarde van 500 euro uit aan de stichting. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Zo ook een grote groep kinderen in de gemeente Deurne. Leergeld Deurne wil deze kinderen mee laten doen. Als ouders of verzorgers over onvoldoende financiële middelen beschikken bieden zij kinderen kansen om deel te nemen aan school- en vrijetijdsactiviteiten, zoals sport, muziek- of zwemles. Leergeld ondersteuning is uitsluitend bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar waarvan ouders een laag inkomen hebben, uit uitkering, arbeid, alimentatie, een zelfstandige onderneming of uit een combinatie hiervan. Ook moet men woonachtig zijn in Deurne. 

Uit de krant