Nienke Wijnhoven verbaasde het publiek met haar prachtige stem. (Foto: Hein van Bakel)
Nienke Wijnhoven verbaasde het publiek met haar prachtige stem. (Foto: Hein van Bakel)

Previewavond smaakt naar meer

Algemeen 280 keer gelezen

DEURNE - Een ouderwets avondje theater voelde voor sommige bezoekers nogal surreëel vorige week woensdag tijdens de previewavond in het Cultuurcentrum, waar het programma bekend werd gemaakt voor het nieuwe seizoen. Als de voorproefjes die te zien waren de standaard zijn dan valt er veel te genieten het komende jaar.

door Bram Vannisselroij

In de coulissen staat Nienke Wijnhoven even na 21.00 uur samen met haar band te wachten tot ze op mag komen. De zangeres uit Horst heeft voor grotere zalen gestaan, maar toch gieren de zenuwen door haar keel. Als ze het podium betreedt geeft ze toe dat de rillingen over haar rug lopen. Na een kort inleidend praatje begint de band te spelen en brengt ze met verve een ode aan de Britse zangeres Adele. Haar loepzuivere stem met krachtige uithalen zou zelfs een ijsbeer nog kippenvel bezorgen. Het publiek geniet zichtbaar van dit veelbelovende optreden. 

Eerder op de avond bijt Fabian Fransicus het spits af. De cabaretier geeft een voorproefje van zijn nieuwe show Lekker gezellig, maar krijgt de zaal nog niet helemaal mee. Dit is wel het geval bij Thijs Kemperink. De Tukker met een zwaar Twents accent speelt een deel van zijn show Eerlijk duurt het kortst. Onder andere minister Hugo de Jonge wordt op humoristische wijze onder vuur genomen. 

Jeroens Clan mag de avond afsluiten. De titel van hun debuutshow is Tere Zieltjes, maar dat is aan de absurdistische humor niet af te leiden. De af en toe grove grappen, krijgen de zege van het publiek. Vooral ook omdat er steeds een boodschap in de liedjes en de verhalen van het trio zit. Zo spelen ze een nummer waaruit blijkt dat de oma van Jip een moffenhoer was. Uiteindelijk blijkt dat ze het bed met de Duitsers deelde om een joods gezin te beschermen. Jeroens Clan staat op vrijdag 30 september op het podium in het Cultuurcentrum. 

Naast de voorproefjes mochten presentatoren Marco Swiggers en Loes Damen het volledige theaterprogramma bekendmaken. Naast gevestigde namen als Veldhuis en Kemper, Henry van Loon en Christel de Laat is er veel ruimte voor lokaal talent. “Wij vinden dat er voor ons een belangrijke rol is weggelegd in de ondersteuning van talent. In het komende seizoen doen we dat via het thema Op de Vloer”, legt algemeen manager Bianca den Toom uit. Het is daarbij belangrijk dat niet alleen gevestigde artiesten een podium krijgen vindt theaterprogrammeur Fred Houben. “Ook aankomende lokale talenten en stagiaires moeten de mogelijkheid hebben om op een laagdrempelige manier theaterervaring op te doen. Niet alleen artiesten, maar ook studenten marketing en theatertechniek krijgen hier de kans om in een professioneel team ervaring op te doen.” De lokale talenten krijgen vanaf september de kans om zichzelf te laten zien in de Kleine Zaal van het CCD. Kaarten zijn vanaf nu te koop via de website van het cultuurcentrum.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant