Deze Mercedes 190 SL uit 1959 rijdt zondag mee met de oldtimerrit en is te bezichtigen bij het Kasteelplein. (Archieffoto: Hein van Bakel)
Deze Mercedes 190 SL uit 1959 rijdt zondag mee met de oldtimerrit en is te bezichtigen bij het Kasteelplein. (Archieffoto: Hein van Bakel)

Speciale oldtimerrit om geld op te halen voor het goede doel

Algemeen 606 keer gelezen

DEURNE - In het kader van Deurne 1300 wordt op zondag 15 mei een sfeervolle toertocht voor oldtimers en exclusieve auto’s door Deurne en wijde omgeving gereden.120 Deelnemers rijden in 60 auto’s langs kenmerkende bezienswaardigheden, waarbij de historie van Deurne mede het decor vormt voor de rally.

De rally is een initiatief van Lionsclub Deurne. De club is opgericht in 1988, is aangesloten bij de wereldwijde organisatie Lions International en ontwikkelt initiatieven om anderen te helpen. Sinds 1988 waren er acties voor goede doelen in Deurne en omstreken: boekenmarkten, Castle Fair, wijnactie en nog veel meer. Voor de organisatie van de rally heeft de Lionsclub samenwerking gezocht met Heemkundekring H.N. Ouwerling voor informatie over de historie van Deurne in het rallyboek en met de Deurnese Oldtimer Club voor het uitzetten van de route. De opbrengst van de rally gaat naar het goede doel: het dierenpark in de Deurnese kasteeltuin en de Nederlandse Hartstichting. 

Vertrek en aankomst zijn bij het Groot Kasteel. Burgemeester Buter geeft tussen 10.30 uur en 11.30 uur het vertreksein. De deelnemers keren tussen 16.00 uur en 17.00 uur terug. Op en rondom het Kasteelplein kun je genieten van livemuziek, vuurkorven, kindervermaak, oldtimers enzovoorts. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Uit de krant