Aniek Nouwen uit Deurne met de kampioensbeker.
Aniek Nouwen uit Deurne met de kampioensbeker.

Aniek Nouwen wint kampioenschap met Chelsea

Algemeen 360 keer gelezen

DEURNE - Aniek Nouwen uit Deurne is zondag met Chelsea kampioen geworden in de Women’s Super League (WSL). De ploeg uit Londen had op de laatste speelronde van de competitie genoeg aan een 4-2-overwinning op het Manchester United van Jackie Groenen.

Concurrent Arsenal, het team van Vivianne Miedema, sloot het seizoen ook af met een zege, maar dat was niet voldoende. Chelsea eindigt met een punt meer dan ‘The Gunners’. De 23-jarige Nouwen kwam na een uur spelen in de ploeg tegen Manchester United. Op dat moment stond Chelsea al met 3-2 voor. Niet lang na haar entree was het WSL-topscorer Sam Kerr die met een schitterende volley voor het slotakkoord zorgde. Chelsea stond bij rust nog met 1-2 achter op het eigen Kingsmeadow. Bij Manchester United had Groenen een basisplek, maar maakte de negentig minuten niet vol. 

Het is de eerste keer in de nog prille historie van de Women’s Super League dat een ploeg de landstitel drie keer achter elkaar wint. Chelsea kan volgende week ook nog de FA Cup-finale winnen tegen Manchester City op Wembley.

Uit de krant

Uit de krant