De locatie van het KOZ Festival is de Walsbergseweg in Deurne. (Foto: Bram van Oosterhout)
De locatie van het KOZ Festival is de Walsbergseweg in Deurne. (Foto: Bram van Oosterhout)

KOZ-festival gaat naar drie dagen

Algemeen 1.029 keer gelezen

DEURNE - Van donderdag 26 mei tot en met zaterdag 28 mei vindt na twee jaar stilstand door corona weer het KOZ-festival plaats. Deze inmiddels negende editie is voor het eerst drie dagen in plaats van twee. Aan het festival is dit jaar voor het eerst een extra avond voor de oudere doelgroep toegevoegd. Festivallocatie is de Walsbergseweg in Deurne.

Het concept van het KOZ-festival is sinds de eerste editie in 2012 nooit veranderd: Het organiseren van een betaalbaar evenement, georganiseerd voor én door de jeugd in Deurne. Om ook de oudere doelgroep kennis met het populaire festival te laten maken is deze editie een extra avond met vier top tributebands toegevoegd. De line up voor de tribute-avond bestaat uit CCR by Callahan Clearwater Revival (Nederland), Bon Jovi by Bad Medicine (Italie), Queen by Mother Mercury (België) en de bekende Nederlandse coverband Daredevils. 

KOZ-festival staat al vanaf de eerste editie bekend als een betaalbaar festival waar iedereen terecht kan. Ook dit jaar wil de organisatie ondanks alle prijsstijgingen de prijs voor een consumptie zo laag mogelijk houden. De muntprijs tijdens de festivaldagen bedraagt 1,75 euro voor fris, bier en wijn. Ook de prijzen voor het eten blijven zoals voorgaande jaren betaalbaar. 

Het festival start op donderdagavond 26 mei om 19.00 uur met de inmiddels traditionele KOZ Cantus. Deze inmiddels uitverkochte feestavond wordt afgesloten door DJ Otto Wunderbar. Vrijdagavond 27 mei is het KOZ Tribute, de avond gericht op de oudere doelgroep. Op zaterdag 28 mei start om 14.00 uur de festivaldag. De line-up van deze dag wordt nog via de website en social media-kanalen bekendgemaakt. Voor de tribute-avond en het festival zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn direct verkrijgbaar via tickets.koz-festival.nl of via de website www.koz-festival.nl

Van klein impulsief ‘feestje’ groeide KOZ uit tot een heus festival. Het begon allemaal in 2012 toen een stel vrienden ging kamperen in de wei bij iemand thuis, zoals ze dit al een aantal jaren deden. Plots kwam iemand met het idee om een klein feestje te organiseren voor vrienden en kennissen. Dit kleinschalige feest kwam binnen twee dagen van idee tot uitvoering. Alle aanwezigen vonden het een prachtige avond en een traditie was geboren.

Uit de krant