Negen lintjes werden er in de gemeente Deurne uitgedeeld. (Foto's Hein van Bakel)
Negen lintjes werden er in de gemeente Deurne uitgedeeld. (Foto's Hein van Bakel)

Lintjesregen in Deurne: negen gelukkigen

Algemeen 2.307 keer gelezen

DEURNE - De gemeente Deurne kent sinds dinsdag zeven nieuwe leden in de Orde van Oranje-Nassau en twee Ridders in de Orde van Oranje-Nassau. In het kader van de lintjesregen 2022 werden op dinsdag 26 april een dame en acht heren onderscheiden. Zij werden allemaal verrast door burgemeester Greet Buter. Fotograaf Hein van Bakel maakte onderstaande foto’s. 

Martien Seijkens, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Martien Seijkens zet zich al meer dan 50 jaar in voor diverse verenigingen in Liessel. Veel verenigingen hebben hun materialen bij hem in de loods opgeslagen of maken gebruik van zijn locatie voor hun jaarlijks uitje. Vanaf 1970 is Seijkens actief betrokken geweest bij volleybalvereniging Livoc. Als speler, maar ook als organisator van het jaarlijkse Plekkerscuptoernooi. Daar is hij altijd de man van de elektra, maar ook jarenlang het vaste gezicht bij de horeca of de muntenverkoop. Ook bij Vereniging Jong Nederland is Seijkens vanaf 1970 op allerlei manieren actief. Hij was leider, beheerder van het clubhuis, ging mee op kamp en zorgt elk jaar voor een groots vuur tijdens de viering van Sint Maarten. Bij Kindervakantiewerk Liessel is Martien actief betrokken bij de uitvoering van de activiteiten van de dagen zelf. Stichting Kleine Evenementen Liessel mag al talloze jaren een beroep doen op hem. Hij is hier al ruim 35 jaar inzetbaar voor allerlei klussen. Vanaf 2002 is Seijkens actief lid van het Sint Hubertusgilde. Hij installeert, controleert, repareert en doet alle voorkomende werkzaamheden in het Gildehuis. Bij de Turftruckers is Sejkens al ruim tien jaar een vast gezicht in de horeca.

Sjef van Ooij, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Sjef van Ooij was en is nog steeds heel actief in de gemeenschap van Zeilberg. Hij wordt gezien als een gemeenschapsman, een bruggenbouwer, een klankbord voor Deurne en voor Zeilberg in het bijzonder. Al ruim 35 jaar is hij betrokken geweest bij bijna elke grote activiteit die is georganiseerd in de gemeenschap van Zeilberg. Van Ooij is begonnen bij het parochiebestuur van Zeilberg. Hij was betrokken bij de organisatie van Dorpszeskamp Zeilberg en bij de viering van het 75-jarig bestaan van Zeilberg. In 1990 werd Sjef prins bij de Pottenbakkers in Zeilberg. Na dit prinsenjaar maakte hij zijn entree bij verschillende verenigingen en organisaties in Zeilberg zoals: K.P.J. Zeilberg, Stichting “Zeilberg doet ‘t”, gemeenschapshuis Den Draai en muziekvereniging Excelsior. Als lid van zangvereniging Animato nam Van Ooij met een aantal andere leden het initiatief om het Genootschap Herzelen op te richten. Er werden, vooral bij mensen thuis, optredens verzorgd. Mensen die het verdienden om in het zonnetje gezet te worden omdat zij grote inbreng hadden voor de Zeilbergse gemeenschap. Toen de dorpsraad in 2007 besloot te stoppen met haar activiteiten heeft Van Ooij met een paar andere mensen de organisatie van de jaarlijkse Dodenherdenking op zich genomen. Hij stond ook aan de wieg van het ontstaan van Agrarisch Zeilberg. Zowel de Pottenbakkers als ZSV kunnen nog altijd een beroep doen op Van Ooij voor advies of ondersteuning. De broer hem, wijlen pater Martien van Ooij, deed missiewerk in Indonesië en India. De contacten tussen het verre Oosten en Zeilberg verliepen via Sjef.

Monique de Bock-Martijn, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Monique de Bock-Martijn zet zich, naast haar drukke betaalde baan, al jaren vrijwillig in voor verschillende verenigingen en instanties. Van 1985 tot 2021 was De Bock-Martijn werkzaam als manager bij ORO. Ze heeft in haar tijd bij ORO geprobeerd om de kloof tussen cliënten van ORO en het dorp Deurne te verkleinen. Ze heeft er mede voor gezorgd dat Gastvrij & Zo werd gerealiseerd in het Cultuurcentrum en dat ArtORO een winkel en werkruimte in het centrum kreeg. Vanaf 1999 is De Bock-Martijn actief bij Mixed Hockeyclub Deurne. Ze heeft zitting gehad in de technische commissie, onderhield contacten met de KNHB en was actief voor de jeugd. Mede door haar inzet werd er een G-hockeyteam opgericht en zat ze in de jubileumcommissie bij het 75-jarig bestaan. Tot op heden verricht ze hier nog diverse hand- en spandiensten. Sinds 2000 is De Bock-Martijn een trouwe vrijwilliger tijdens de Lourdesbedevaart bij de stichting ‘Huis voor de Pelgrim’. Sinds 2020 is ze ook bestuurslid van deze stichting. Voor de ledenraad van CZ is ze acht jaar actief geweest. Sinds 2020 is De Bock-Martijn secretaris van het parochiebestuur van de Parochie Heilige Willibrord Deurne en bestuurslid bij de Stichting Leergeld. Daarnaast verleent De Bock-Martijn ook nog een aantal uren per week mantelzorg.

Gerard Regli, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Gerard Regli is heel sociaal betrokken. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor de medemens en staat nog steeds altijd klaar voor iedereen. Regli is één van de initiatiefnemers van de Voedselbank Deurne. Hij heeft zich daar vanaf 2007 voor 200 procent ingezet om alles zo goed mogelijk en prettig te laten verlopen. Hij heeft samen met een mooi team van vrijwilligers de medemens in Deurne en later ook in Asten en Someren, geholpen. Dit alles op een zeer betrouwbare en integere wijze. Binnen de regionale en landelijke voedselbankorganisatie was Regli erg actief. Hij was vele jaren voorzitter van het regionaal clusteroverleg. Naast de werkzaamheden voor de voedselbank was Regli vanaf dag één betrokken bij de Participatieraad Deurne. Hij was en is zeer betroken, energiek, integer, oprecht en positief. Hij vervulde zijn taken met een open vizier. Zijn bijdrage was erg groot en hij was een van de steunpilaren binnen de Participatieraad.

Jan van Geffen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Jan van Geffen heeft al ruim 60 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan uiteenlopende sociaal maatschappelijke activiteiten. Met name voor de biljartsport en de KBO heeft hij zich enorm ingezet. Vanaf zijn zestiende tot op de dag van vandaag is Jan betrokken bij de biljartsport. Als actief lid en bestuurslid van plaatselijke biljartverenigingen, maar ook als arbiter bij de KNBB. Daardoor is hij bekend in Deurne, maar ook in een groot deel van Noord-Limburg. Hij heeft er in de periode van 1982 tot 1990 voor gezorgd dat de jeugd van 12 tot 16 jaar terecht kon in Wijkhuis d’n Houtenhoek om te biljarten. Hij organiseerde ook het Jeugdkampioenschap biljarten in de wijk. Vanaf 1998 is Van Geffen actief voor KBO Deurne West. Hij was daar secretaris en voor het centraal overleg van de gezamenlijke KBO-afdelingen Deurne was hij voorzitter. Hij is betrokken geweest bij diverse projecten, was vertegenwoordiger namens de KBO in de seniorenraad, was ouderenadviseur en nu nog cliëntenondersteuner WMO. Verder is Van Geffen een verdienstelijk mondharmonicaspeler. Hij heeft met zijn muzikale klanken veel bijeenkomsten van de KBO belangeloos opgeluisterd, maar ook bij andere verenigingen, instellingen en bij mensen thuis. Verder is hij nog actief geweest bij de voetbalclub in Venhorst en bij de Huurdersbelangenorganisatie De Peel.

Ronald Scharroo, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Ronald Scharroo zet zich al jarenlang in voor de gemeenschap van Deurne.
In de jaren 80 en 90 was hij actief als voorzitter van de oudervereniging, bestuurslid van basisschool Zeilberg en secretaris van dorpsraad Zeilberg. In de wijk Houtenhoek nam hij in 2005 het initiatief om de wijkraad weer tot leven te brengen. Hij was hier als voorzitter ruim tien jaar de grote stimulator van het actief socialiseren en leefbaarder maken van de wijk. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In 2007 werd de stichting Factor Deurne West door Scharroo opgericht. Deze stichting organiseerde drie keer een Kerst Winter Wonder Wandeling in de bossen aan de rand van de wijk. Dit was een groot succes met vele bezoekers. Scharroo stond aan de wieg van OVO (ouderen voor ouderen) die niet al te grote klussen voor andere ouderen kosteloos verrichten. In 2013 werd Scharroo betrokken bij de Stichting GeJeJong/de Wik. Hij heeft zich hier, gedurende de jaren dat hij als verandermanager en bestuurslid betrokken was, enthousiast en met succes ingezet voor de doelgroep, deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Al ruim vijf jaar is Scharroo een enthousiaste vrijwilliger bij Holtens Molen. Sinds 2020 maakt hij hier deel uit van het bestuur. Scharroo maakt sinds 2019 deel uit van de organisatie van dorpsquiz Deurne Wittut en is voorzitter van de Voedselbank en sinds kort van Stichting ’t Hart Deurne.

Johan van Oosterhout, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Johan van Oosterhout heeft zich een aantal decennia enorm ingezet voor de samenleving. In het bijzonder voor de voetbalsport en voor de lokale gemeenschap. Voordat Van Oosterhout in 1969 startte als scheidsrechter bij de KNVB was hij al actief bij NWC Asten. Hij begon daar in 1966 als jeugdleider. Van 1974-1978 was hij daar vicevoorzitter. Na zijn verhuizing van Asten naar Deurne werd zijn betrokkenheid verlegd naar verenigingen in de Sint Jozefparochie. Zo was hij actief als voorzitter van SJVV in de periode 1984-1988. Hij heeft wezenlijk bijgedragen aan de groei en bloei van deze vereniging. Van Oosterhout is nog altijd zeer betrokken bij het wel en wee van de club. Vanaf de jaren ‘70 was hij actief als regio afgevaardigde voor zowel de NKS als de KNVB (1977-2019). Met name voor de KNVB heeft Van Oosterhout vele verdiensten gehad als vertegenwoordiger van de voetbalclubs in de regio, als waarnemer bij risicowedstrijden en in het bijzonder als lid van het landelijk voetbalparlement van de KNVB. Hier was Van Oosterhout betrokken bij de totstandkoming van vele beleidsinitiatieven binnen de KNVB in relatie tot het landelijke (amateur)voetbal. Na zijn pensioen was Van Oosterhout van 2007-2017 betrokken bij het Hofke van Marijke. Als voorzitter en bestuurslid heeft hij zich geweldig ingezet voor het behoud en de voortgang van het gemeenschapshuis. Vanaf 2015 is Van Oosterhout vicevoorzitter van de vereniging van gedecoreerden van de KNVB en representeert hij het bestuur bij evenementen en is hij, wederom, het gezicht van en naar de leden zoals hij dit ook altijd heeft gedaan vanuit zijn eerdere vrijwilligerstaken bij de NKS en KNVB.

Meindert Kroeze, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Meindert Kroeze verricht al jaren geheel belangeloos vrijwilligerswerk. Hij is een verbindende persoon met gaven om te delen en hij plaatst eigenbelang op de achtergrond. Naast een verantwoordelijke functie in het bedrijfsleven heeft Kroeze zich enorm ingezet voor de medemens. Van 1985 tot 1991 heeft Kroeze veel betekend voor het kerkelijke leven in Muntendam en Veendam. Sinds 2008 is hij betrokken bij de Protestantse Gemeente Deurne. Hij is preses van de kerkenraad en voorzitter van het college van beheer. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsbesef en men doet nooit tevergeefs een beroep op hem. Voor en achter de schermen zorgt hij er al jaren voor dat het Protestantse gemeenteleven voortgang kan hebben. Zijn interesse in, en de zorg voor mensen typeren hem. Hij bezoekt mensen en waar het kan, helpt hij hen. Door zijn niet aflatende inzet is de Protestantse Gemeente Deurne tot op heden een ‘levende’ geloofsgemeenschap in Deurne. In de Peelregio vervult Kroeze een kartrekkersrol.

Bert van den Broek, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Bert van den Broek is bijzonder actief in het verenigingsleven van Deurne. Naast zijn drukke professionele werk als regiomanager hospitals bij Vermaat Service BV, vervult of vervulde Van den Broek binnen diverse Deurnese verenigingen de rol van voorzitter. Hij is actief bij Meziekmoakerij Bloast Um Op en KiekOnsUs waar hij niet alleen de voorzittersrol vervult, maar ook muzikaal leider is. Ook bij DrumFanfare Peelland en HaFaDru is Van den Broek voorzitter. In HaFaDru zijn de muziekverenigingen binnen de gemeente Deurne vertegenwoordigd. Hij is de verbindende factor tussen alle verenigingen. Van 2002 tot 2017 was Van den Broek voorzitter bij scouting Deurne en van 2010 tot 2017 voorzitter van de commissie Boerenbruiloft. Bij carnavalsstichting De Peelstrekels is hij actief geweest door nieuwe activiteiten te organiseren om de gemeenschap van Deurne meer te betrekken bij het carnavalsgebeuren. Van den Broek heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verduurzamen, verbeteren en gezonder maken van de voeding binnen het Radboudumc Nijmegen. Er wordt gesproken van persoonlijke bijzondere verdiensten. Samen met de afdelingen communicatie en diëtiek wordt deze aanpak bij landelijke groeperingen onder de aandacht gebracht. De inzet van Van den Broek leidt ertoe dat Vermaat Servicekantoor dit concept overneemt voor de andere ziekenhuislocatie waar het bedrijf actief is. Van den Broek is iemand die zich inspant voor de samenleving en heeft daarbij anderen gestimuleerd. Verder heeft hij werkzaamheden verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Martien Seijkens, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Sjef van Ooij, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Monique de Bock-Martijn, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Gerard Regli, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Jan van Geffen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Ronald Scharroo, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Johan van Oosterhout, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Meindert Kroeze, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bert van den Broek, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant