De leerlingen kregen alleen een platte kar en een geldbedrag van 5000 euro.
De leerlingen kregen alleen een platte kar en een geldbedrag van 5000 euro.

Leerlingen Hub van Doornecollege bouwen foodtruck

Algemeen 1.313 keer gelezen

DEURNE - Niet een beetje spelen met techniek, geen leuk wagentje of caravan ombouwen, nee de leerlingen van het Hub van Doornecollege van het profiel Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) bouwen een complete foodtruck. Het enige waarmee ze begonnen was een platte kar en een geldbedrag van 5000 euro.

De foodtruck moet straks echt in gebruik genomen worden dus alles moet kloppen. Het frame moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en natuurlijk moet het compleet en handig ingericht zijn. Daarom werken er leerlingen van verschillende profielen aan het project. Naast BWI werken er leerlingen van PIE (Produceren, Installeren en Energie) aan de truck, en ook leerlingen van Mobiliteit en Transport (MT) steken de handen uit de mouwen.

Het is wel duidelijk dat er op de school nogal wat specialisten rondlopen. Er is flink wat laswerk te doen, schilderen, meubels maken, elektriciteit aanleggen, banden controleren, deleerlingen draaien hun hand er niet voor om.

Interieur
De leerlingen van Horeca, Bakkerij en Recreatie zijn ook hard nodig. Zij bepalen de eisen voor het interieur want het is natuurlijk ook de bedoeling dat er straks makkelijk gewerkt kan worden. “We hebben stromend water nodig”, is één van de eerste opmerkingen. Dus maken de techneuten een wastafeltje. De leerlingen werken samen, maar ook met bedrijven buiten de school. De hydraulische klep bijvoorbeeld gaan ze maken bij en met Movico in Deurne.

Sterk Techniek Onderwijs
Het project Sterk Techniek Onderwijs (STO) is een samenwerking van het Hub van Doornecollege, Varendonck-college en Vakcollege Helmond. Met STO stimuleren ze leerlingen om te kijken naar en kiezen voor techniek. De Foodtruck wordt gemaakt in het kader van STO. Zo maken leerlingen kennis met de mooie kanten van techniek. De foodtruck wordt voor de eerste keer gebruikt op het Dutch Technologie Festival in juni in Eindhoven. De leerlingen hebben dus nog een kleine twee maanden om de truck af te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant