Ook de Strabrechtse Heide komt natuurlijk terug in de online etalage. (Foto: Bjorn Snelders)
Ook de Strabrechtse Heide komt natuurlijk terug in de online etalage. (Foto: Bjorn Snelders)

Online etalage vol leuke regionale uitjes

Algemeen 1.261 keer gelezen

REGIO - Een uitgebreid inkijkje in alle culturele -, sportieve - en vrijetijdsuitjes in de regio. Het nieuwe initiatief Regioradar Eindhoven laat in één oogopslag zien wat je hier allemaal kunt doen. Bijvoorbeeld de mooiste wandel- en fietsroutes in de Peel of een bezoekje aan interessante lokale musea. Handig voor inwoners én toeristen.

Regioradar is een initiatief van Uit in Eindhoven Regio, een netwerkorganisatie die inzet op verbinding tussen de 21 regiogemeenten en cultuurorganisaties. Met als doel om vanuit structurele samenwerking cultuur, toerisme en voorzieningen een impuls te geven.

Altijd iets nieuws

Vorige week werd in dat kader Regioradar Eindhoven gepresenteerd. Een online etalage met daarin culturele -, vrijetijds- en sportuitjes, zowel ‘s avonds als overdag. Van toneel en exposities tot rondleidingen en sportieve activiteiten. Daarbij worden ook tips gegeven, bijvoorbeeld over landelijke feestdagen. Nu al vind je op de pagina daarom tal van mogelijkheden in de regio voor het aankomende koningsdagfeest. De etalage wordt constant up to date gehouden waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Ook handig voor inwoners die zich graag wat meer buiten de eigen gemeentegrenzen willen oriënteren. 

Themapagina’s

Zo zijn er ook inspirerende themapagina’s waar bezoekers door kunnen grasduinen. Deze gaan bijvoorbeeld over wandelen of fietsen, maar ook over musea en kastelen en over leuke uitjes tijdens een vakantie. De invulling van de online etalage ligt voor een groot deel bij de aangesloten partners van Uit in Eindhoven Regio. Zoals Land van de Peel, dat is aangesloten om de mogelijkheden in de Peel voor het voetlicht te brengen. Op die manier dragen ook partijen zoals Visit Brabant, Helmond Marketing en Visit Geldrop-Mierlo hun steentje bij.

De redactie van Uit in Eindhoven Regio maakt mede op basis van hun inbreng een selectie. Ook worden tijdens regiobrede bijeenkomsten thema’s en campagnes uitgedacht en gefaciliteerd, voor en mét het netwerk. Het nieuwe initiatief is ook te volgen op social media. De online etalage is te bezichtigen via: www.regioradareindhoven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant