De officiële installatie van pastoor Hedebouw door de deken is gepland op zondag 4 september.
De officiële installatie van pastoor Hedebouw door de deken is gepland op zondag 4 september.

Dieter Hedebouw wordt per 1 juli nieuwe pastoor van Deurne

Algemeen 1.092 keer gelezen

DEURNE - De kogel is door de kerk. Zondag werd bekendgemaakt dat Dieter Hedebouw (48) per 1 juli de opvolger wordt van pastoor Paul Janssen. Het kerkbestuur laat weten opgelucht te zijn met de aanstelling. “We gaan er samen met onze nieuwe pastoor gewoon weer iets goeds van maken.”

De schok was bij veel inwoners groot toen Janssen vorig jaar liet weten dat hij de parochie Heilige Willibrord zou gaan verlaten voor een nieuwe uitdaging in Den Bosch. Zeker gezien het feit dat pastores tegenwoordig dun gezaaid zijn. “Wij hebben de afgelopen jaren natuurlijk een fantastische pastoor gehad, die zijn hart kon leggen in de liturgie en die zijn kerk wijd openstelde voor allerlei activiteiten op het gebied van kunst en cultuur”, laat het bestuur weten. Het zijn grote schoenen om te vullen als opvolger van de populaire Janssen die Deurne na zeventien jaar achter zich laat. De huidige pastoor gaat met zijn tijd mee en is actief op Facebook om zo met heel veel mensen in contact te komen en te blijven. In januari diende het bestuur een wensenlijstje in bij bisschop Gerard de Korte en diaken Peter de Vries. Zij beloofden het bestuur dat er een opvolger benoemd zou worden vóór Pasen. Ook meldden het duo, dat ze hun uiterste best zouden doen om iemand te benoemen die paste bij de parochie in de Peel. 

Twee weken geleden volgde het verlossende telefoontje en op 5 april toog pastoor Hedebouw naar Deurne voor een kennismaking met het pastorale team en het bestuur. Dat kennismakingsgesprek verliep volgens het bestuur positief en in een open atmosfeer. De verhuizing naar Deurne naar de nieuwe pastorie Landzicht aan de Stationstraat, zal in de tweede helft van juni plaatsvinden zodat pastoor Hedebouw begin juli aan de slag kan gaan. Op zondag 3 juli wordt afscheid genomen van de dan jarige Pastoor Paul Janssen om hem uit te zwaaien naar Den Bosch. De officiële installatie van pastoor Hedebouw door de deken is gepland op zondag 4 september. Hedebouw werd geboren in 1973 en groeide op in Leuven, waar hij bouwkunde studeerde voordat hij aan de priesteropleiding begon op het St. Janscentrum in Den Bosch. Na zijn wijding in 2003 werd hij benoemd in Best, vervolgens in Son en Breugel om vervolgens naar Drunen te gaan. Begin 2013 werd Hedebouw daar geïnstalleerd als pastoor van fusieparochie Wonderbare Moeder. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant