De vierde zwemmer had het nog zwaarder met naast een muts, das en handschoenen ook nog een trui aan.
De vierde zwemmer had het nog zwaarder met naast een muts, das en handschoenen ook nog een trui aan.

Deurnese Watervrienden mogen eindelijk weer

Algemeen 231 keer gelezen

DEURNE - De masters van de Deurnese Watervrienden hebben afgelopen zaterdag voor de 31ste keer een wedstrijd georganiseerd in sportcentrum Laco in Deurne. Drie jaar na de dertigste editie was het eindelijk zover dat de wedstrijd gehouden kon worden. Deelnemers konden kiezen uit 26 verschillende afstanden: van 25 meter schoolslag tot 200 meter vrije slag en alles wat ertussenin zit.

Naast zestien deelnemers uit Deurne deden er verenigingen uit Helmond, Apeldoorn, Lisse, IJmuiden, Pijnacker, Almere en Eindhoven mee. Voorgaande jaren waren ook altijd de zwemmers uit Merksem in België van de partij, maar zij waren verhinderd. Het was een sportieve wedstrijd met slechts drie valse starts en twee diskwalificaties. 

De organisatie had – achteraf gezien heel toepasselijk – het thema Winterpret aan de wedstrijd gekoppeld; tijdens de ludieke estafette moesten alle teams van vier achtereenvolgens met een muts op zwemmen, daarna met een muts op en das om, vervolgens muts, das en handschoenen, en de vierde zwemmer had het nog zwaarder met naast de genoemde attributen ook nog een trui aan. Vanzelfsprekend werden de zeven estafetteteams aangemoedigd door alle deelnemers. ‘s Avonds vond de prijsuitreiking plaats in een sfeervol versierde locatie in Milheeze. Deurne mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. 

Uit de krant