Afbeelding

SV Deurne krijgt in 98e minuut deksel op de neus tegen degradatiekandidaat

Algemeen 339 keer gelezen

DEURNE – SV Deurne kende een vervelende middag tegen SSS’18. Het team van Frank Teeuwen verloor gisteren in de absolute slotfase met 1-0 van de degradatiekandidaat.

Bij Deurne was Joris van den Heuvel afwezig, maar konden Mark Louwers (basis) en Dennis Groen hun rentree maken na enige weken blessureleed. Teun Bijsterveld mocht zondag in de basis starten en deed dat zeker de eerste helft verdienstelijk. Voor de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden wegens het overlijden op 65- jarige leeftijd van clubicoon Kees van der Kroon afgelopen week.

De wedstrijd, die zeven minuten te laat begon kwam maar niet echt op gang, vooral door een paar blessurebehandelingen bij SSS’18 en door de veel te veel fluitende scheidsrechter, die in nagenoeg elk duel een overtreding zag. Deurne had hier duidelijk meer last van dan het verdedigend spelend en op de counter loerend SSS’18. De eerste mogelijkheid was voor de gastheren toen een matig ingeschoten bal via een polletje keeper Robin Verhoeven verraste en via een grabbel van hem rakelings naast ging. Deurne kwam niet verder dan een mislukte lob van Thijs Verhees een krachteloze kopbal van Harm van der Steen. In de 21e minuut leek Deurne toch op voorsprong te komen door een rake kopbal van Teun Bijsterveld. Echter de scheidsrechter constateerde een zoals vaker vanmiddag een overtreding bij het kopduel, zodat het feest niet doorging. Na een goed opgezette aanval in de 28e minuut haalde Harm van der Steen hard uit, maar zag zijn schot geblokt. Kort daarna werd een prima aanval van Deurne door het midden in kansrijke positie wederom teruggefloten, kennelijk wegens roepen van Stefan van der Werf. Bij een counter in de 33e minuut moest Mark Louwers ten koste van een gele kaart de spits van SSS’18 rond de middenlijn tegenhouden. Luuk Veeneman zag een vrije trap van buiten de zestien net over zeilen. Het slotakkoord was in de 44e minuut voor Aziz Sabbar, die een hard schot vanaf de linkerkant gepareerd zag worden door de doelman, waarna Quincy Plas de rebound veel te wild over schoot.

In het begin van de 2e helft probeerde Deurne wat verder vooruit druk te zetten, hetgeen in de eerste minuten na rust tot dreiging leidde, maar niet tot echte kansen. Bij een counter moest Quincy Plas wat onnodig een gele kaart incasseren. Kort daarna kwam Dennis Groen als vervanger van Teun Bijsterveld in het veld met als doel van achteruit lange ballen richting de spitsen te verzenden. Omdat ook Luuk Veeneman dit veelvuldig deed was het voor de lange verdedigers van SSS’18 makkelijk verdedigen. En als Deurne dan een enkele keer via de flanken kwam waren de voorzetten onnauwkeurig of de spitsen niet attent genoeg. Bij counters moest Robin Verhoeven twee keer reddend optreden en wist Thijs Matheij een corner rechtstreeks op de lat te schieten. Stefan van der Werf liep nog tegen een lullige gele kaart aan toen hij op links een bal prima inschoot, maar dat deed toen er al afgefloten was voor buitenspel. Finn van der Steijn kwam Mark Louwers vervangen, helaas stierf een prima actie van hem op het laatste moment in schoonheid. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd werd een inzet van Stefan van der Werf goed tot corner verwerkt door de keeper en in de blessuretijd, waar maar geen einde aan kwam, redde de keeper bekwaam bij een goed kopbal van de spits van Deurne. Ook SSS’18 had nog een prima kans toen iedereen een inzet voor de goal miste. Zo leek de wedstrijd op een 0-0 af te gaan, totdat in de 98e minuut rechtsback Van Esch bij een makkelijk gegeven vrije trap over het hoofd werd gezien en vanaf de punt strafschopgebied de bal met een prachtig schot in de verre bovenhoek liet verdwijnen 1-0.

De wedstrijd leek gespeeld, toch kreeg Deurne nog 2 minuten om iets terug te doen, maar verder dan een scrimmage voor de goal van SSS’18 kwam het niet. De bonuspunten van afgelopen week tegen koploper Venray werden zodoende vandaag weer ingeleverd. Volgende week wacht thuis hekkensluiter Wilhelmina’08.

Opstelling Deurne: Verhoeven-Plas-L. Veeneman- Y. Veeneman- Louwers (van der Steijn) Sabbar- Geven- Bijsterveld (Groen)- Matheij- van der Steen- van der Werf.