Teunis (l) en Wilma (r) ontvingen zaterdag de Penning van Verdienste uit handen van burgemeester Greet Buter (m). (Foto: Hein van Bakel)
Teunis (l) en Wilma (r) ontvingen zaterdag de Penning van Verdienste uit handen van burgemeester Greet Buter (m). (Foto: Hein van Bakel)

Penning van Verdienste voor Teunis en Wilma Kastelijn

Algemeen 173 keer gelezen

HELENAVEEN - Teunis en Wilma Kastelijn ontvingen afgelopen zaterdag uit handen van burgemeester Greet Buter de Penning van Verdienste voor hun grote inzet gedurende 44 jaar voor carnavalsvereniging De Peelpluimen in Helenaveen. Dit is voor carnavalsbegrippen een bijzondere mijlpaal.

Teunis en Wilma Kastelijn zijn in 1979 lid geworden van De Peelpuimen en zijn vanaf het begin heel enthousiaste leden. In 1986 zwaaiden zij de scepter over het Peelpluimenrijk. Daarna sloten ze weer aan bij de Raad van Elf en de Hofdames. Teunis en Wilma zijn ervaren krachten binnen de vereniging en staan altijd klaar. De jongeren binnen De Peelpluimen worden door hen geholpen om de weg te vinden binnen de carnavalswereld. Teunis en Wilma waren allebei heel actief in werkgroepen tijdens de jubileumvieringen van 33-44-55 jaar. Zowel Teunis als Wilma heeft jaren meegedaan tijdens de Zittingsavonden. Teunis helpt mee tijdens de opbouw voor deze avonden. Ook is hij al zo’n 30 jaar bouwmeester tijdens de bogenbouw en denkt hij altijd mee over iets ludieks tijdens de carnavalsdagen. Wilma zat jarenlang aan de kassa bij diverse carnavalsactiviteiten. Ze is al zeker 30 jaar actief tijdens de optocht en de voorbereidingen zoals het bedenken van een thema of het maken van kledingstukken.

Uit de krant