Afbeelding

ZSV en Heeze delen de punten

Algemeen 772 keer gelezen

ZEILBERG - Als puur het veldspel bepaalt hoe de uitslag van een wedstrijd is, dan is de puntendeling wel terecht. Maar in deze wedstrijd speelde de arbitrage een te grote rol. Drie aanvallen van de thuisploeg werden door de assistent afgevlagd, zogenaamd vanwege buitenspel. Daar was geen sprake van, maar slechts één keer liet de leidsman doorspelen. Dat leverde overigens niets op. Aan de andere kant werd bij een aanval de vlag resoluut de lucht in gestoken, maar hier werd dat signaal genegeerd en uit die aanval viel wel een doelpunt. Dat maakte dat Heeze toch nog een punt mee mocht nemen uit Zeilberg.

door: Martien van Rijt

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Een lange periode van aftasten met af en toe een speldenprik, was het spelbeeld. Tot in de dertiende minuut na een op het oog mislukte combinatie door het midden, Gijs Moerenhout de voet toch nog tegen de bal kon plaatsen. Het leer hobbelde links langs de doelpaal. Zes minuten later ontstond door slordig en mat verdedigen een grote mogelijkheid voor de gasten. ZSV mocht blij zijn dat doelman Leon Thijs in grootse vorm steekt. Dat was de inleiding voor een sterke fase van de gasten. Heeze nam steeds meer het heft in handen, maar grote kansen bleven spaarzaam. Voor de thuisploeg waren die nog minder in aantal.Tien minuten voor rust was er de tweede grote mogelijkheid ZSV, toen Thijs Meulendijks goed vrij werd gecombineerd. Zijn inzet verdween links van het doel. Eerder maaide Koen Kuunders in een prima positie over de bal heen.Net voor rust drong ZSV meer aan en bleek dat er veel meer mogelijk was... Thijs Meulendijks kreeg de grootste mogelijkheid tot nu toe, maar de Heezener doelman had een geweldige redding in huis, ook omdat hij snel uit zijn doel was.

De tweede helft was nog maar net begonnen of ZSV kwam op voorsprong! Ruud van der Vrande gaf een lange bal die doorgekopt werd door Remco van den Akker op de ingevallen Stan van Helmond. Die laatste afrondde overtuigend af: 1-0!Amper twee minuten later kopte Daan Weerts duikend in, maar de bal kwam op de voeten van de doelman terecht. Heeze leek van slag en ZSV bepaalde plots de wedstrijd. De mogelijkheden regen zich aaneen. Tot de 57e minuut. Heeze scoorde de 1-1 met een doelpunt dat riekte naar buitenspel. De scheidsrechter negeerde echter het vlagsignaal, waar hij eerder tot twee keer toe de assistent van Heeze geloofde op zijn blauwe ogen, terwijl het vlagsignaal zeer discutabel was.Inmiddels leek Heeze bekomen te zijn van de schrik en drong het weer sterker aan dan de thuisploeg. Met nog ruim een kwartier op de klok maakten Thijs Meulendijks en Marco Manders plaats voor Rick Wiersema en Niek van den Berg. Direct werd Stan van Helmond diep gestuurd en jawel, de vlag ging weer onterecht de lucht in. Dit keer liet de scheidsrechter doorspelen, maar het schot van Stan ging voorlangs.

Met nog een kwartier te gaan, kwam de ongerustheid dat de wedstrijd van afgelopen donderdag nog parten zou gaan spelen. Maar dat viel mee. Met nog vijf minuten te spelen, gingen beide ploegen nog voor de winst. In de laatste minuut was er nog een vrije trap voor de gasten na een onbedoelde overtreding van Niek van de Berg die hem dan weer wel geel opleverde. De bal ging tot twee keer toe de muur in. Aan de andere kant werd met gevaar voor lijf en leden een inzet van Stan van Helmond door de doelman onschadelijk gemaakt.En dan het fluitsignaal dat een einde maakte aan het matige, maar spannende duel.