Om 11.00 uur begint de sponsorloop van de basisschool in Neerkant. (Foto: Neerkantonline.nl)
Om 11.00 uur begint de sponsorloop van de basisschool in Neerkant. (Foto: Neerkantonline.nl)

Basisschool in Neerkant houdt sponsorloop voor Oekraïne

Algemeen 345 keer gelezen

NEERKANT - Kinderen van basisschool St. Willibrordus in Neerkant lopen vrijdag voor het goede doel. Met de slogan ‘Geel en blauw, ik loop voor jou’, kondigen zij hun actie aan. Om 11.00 uur zal het startsignaal worden gegeven op het schoolplein.

Basisschool St Willibrordus heeft een eigen leerlingenraad. Vlak nadat de eerste verdrietige verhalen rondom de oorlog in Oekraïne de wereld in kwamen, stuurde één van de kinderen uit deze raad een mailtje naar de directeur Yvonne Hagelaar van de school met de vraag ‘of ze niet iets voor de Oekraïne konden doen’. Dit idee had zij niet alleen, want bij de speciaal ingelaste spoedvergadering van de leerlingenraad naar aanleiding van haar verzoek, kwamen er allerlei actieplannen op de tafel. Al de hele afgelopen week zijn kinderen buiten schooltijd op eigen initiatief, op allerlei manieren geld aan het verzamelen geweest voor Giro555. Er zijn wafels gebakken en verkocht, gelukspoppetjes gemaakt, lege flessen opgehaald en auto’s gewassen. 

De leerlingenraad koos als actie voor de school unaniem voor een sponsorloop. Hun motivatie hierbij was dat je voor een sponsorloop gemakkelijk mensen enthousiast kunt krijgen. Veel kinderen wisten meteen welke mensen ze hiervoor zouden benaderen. Op dit moment zijn alle kinderen in hun eigen kennissenkring op zoek naar sponsoren. 

Deze mogen een geldbedrag schenken per rondje om de school of vooraf een vastgesteld bedrag bepalen. Om 11.00 uur zal het startsignaal worden gegeven op het schoolplein aan de Dorpsstraat 11 in Neerkant en gaan de kinderen rondes lopen rond het schoolgebouw. Op het plein kunnen ze hun stempels halen en hun opbrengst inleveren. Voor de vaders en moeders is er de gelegenheid om te komen kijken en even mee te beleven met een kopje koffie of thee. Natuurlijk is daar ook de mogelijkheid een donatie te doen voor Giro555.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant