Afbeelding

Advertorial - Zeker weten dat je raamdecoratie past? 5 meet tips!

Algemeen 51 keer gelezen

Bij raamdecoratie binnen is de kans groot dat je niet voor een exemplaar met een standaard maat kunt kiezen. In plaats daarvan zul je echt alle ramen in je huis moeten meten voordat je de raambekleding gaat kopen. Maak hierbij gebruik van de onderstaande tips om te voorkomen dat je fouten maakt. 

Meet echt alle ramen

Er bestaat niet zoiets als een raam met een standaardformaat. Alleen omdat alle ramen in je kamer eruit zien alsof ze ongeveer even groot zijn, betekent niet dat je één en die maat voor de hele bestelling kunt gebruiken bij shutters kopen. In plaats daarvan moet je juist echt alle ramen in de ruimte meten. Mogelijk kom je er dan achter dat ze wel allemaal hetzelfde formaat hebben, maar dat is niet altijd het geval. Daardoor is het dus van belang om alle ramen te meten.

Meet de grootte van de raamopening

Wanneer je raambekleding voor binnenmontage bestelt bij een winkel, vragen de experts altijd om de exacte maat van de raamopening, van rand tot rand. Sommige mensen kunnen hun afmetingen iets kleiner maken omdat ze denken dat hun jaloezieën iets kleiner moeten zijn om in het raam te passen. Dit is de grootste fout waar de ontwerpers over horen van boze klanten en zal leiden tot jaloezieën die niet passen. Je moet dus echt de grootte van de raamopening meten om deze fout te voorkomen.

Meet op drie plaatsen

Een van de belangrijkste stappen is het meten van zowel de hoogte als de breedte op 3 plaatsen: boven, midden en onder. Zo weet je zeker dat je jaloezieën passen, ook als je ramen aan de boven- of onderkant van de opening een ander formaat hebben. Net zoals we al zeiden dat geen twee ramen exact dezelfde grootte hebben, is het zeldzaam om een raam te vinden dat perfect vierkant is. Is het een hoog ramen? Het is dan zeker belangrijk om een ladder te pakken.

Meet niet de oude raambekleding

Sommige mensen gaan ervan uit dat als ze de oude raambekleding in hun raam meten, ze precies zullen weten wat de maten van de nieuwe raamdecoratie moeten worden. Echter is dit niet het geval, doordat de afmetingen van de oude raambekleding gebaseerd is op de raambekleding. Als je dit gaat meten dan zul je dus uiteindelijk een raamdecoratie bezorgd krijgen dat te klein en te smal is voor de raam. Nogmaals, meet beslist de grootte van de raamopening!

Gebruik een stalen meetlint

Bij het opmeten van de ramen is het erg belangrijk om zeer nauwkeurige metingen te hebben. Een liniaal, maatstaf of stoffen meetlint om te naaien gaat gewoon niet werken hierbij. Je zult in plaats daarvan juist een stalen meetlint moeten gebruiken. Wees ook voorzichtig met de gratis zakformaat die je misschien nog ergens hebt liggen. Deze exemplaren zijn namelijk minder nauwkeurig dan wat je echt nodig hebt. Gelukkig kun je bij veel winkels een stalen meetlint kopen, wat je ook online kunt doen.

Uit de krant