Dorus Steevens won het kampioenschap biljarten in Deurne. (Foto: Jan Rosmulder)
Dorus Steevens won het kampioenschap biljarten in Deurne. (Foto: Jan Rosmulder)

Dorus Steevens kampioen biljarten tweede klasse

Algemeen 1.184 keer gelezen

DEURNE - In café ’t Turfke in Deurne werden op zaterdag 18 december de finalewedstrijden gespeeld van de laatste persoonlijke kampioenschappen van de Deurne Biljartbond in de tweede klasse.

De eerste halve finale van die dag ging tussen Toon Munsters (HGL 18 caramboles) en Hennie van den Anker (Vriendenkring 17 caramboles). Na 32 beurten had Munsters de eindstreep bereikt en liet Van den Anker op een ruime afstand achter zich met een uitslag van 18-8. De tweede halve finale werd gespeeld tussen Dorus Steevens (HGL 19 punten) en Rinie Weemen (Ons Vermaak 18 punten). 

Het was een zeer spannende wedstrijd. Tot de dertigste beurt ging het gelijk op, maar in de laatste vijf beurten ging Steevens gestaag aan kop en liet Weemen op 15 staan. De wedstrijd eindigde in 19-15. De finale werd dus een tweestrijd tussen de clubgenoten van HGL, Dorus Steevens (19) en Toon Munsters (18). Het was een gelijk opgaande strijd, waarin Steevens op het einde toch het laatste woord had. Na 32 beurten en zijn negentiende carambole, liet hij Munsters staan op 16. “Het was een mooi toernooi van goed niveau met Dorus Steevens als terechte kampioen van de Deurne Biljartbond”, aldus de bond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant