Tijdens dit speciale jaar hebben 27 van waardevolle Deurnese vrijwilligers hun verhaal gedaan.
Tijdens dit speciale jaar hebben 27 van waardevolle Deurnese vrijwilligers hun verhaal gedaan.

‘Mensen maken Deurne’ sluit jaar van de vrijwillige inzet af

Algemeen 350 keer gelezen

DEURNE - Het jaar 2021 is uitgeroepen tot het nationale jaar van de van vrijwillige inzet. Met bijna 7 miljoen vrijwilligers is de grootste werkgever van Nederland het vrijwilligerswerk. Ook in Deurne zijn heel veel vrijwilligers actief. Tijdens dit speciale jaar hebben 27 van deze waardevolle Deurnese vrijwilligers hun verhaal gedaan in het Weekblad voor Deurne.

Het leverde inspirerende verhalen op van mensen zoals jij en ik die een kijkje geven in hun vrijwilligerswerk, levensmotto en wat vrijwilligerswerk voor hen betekend. Deze verhalen zijn onder andere terug te lezen op www.deurnevoorelkaar.nl/inspiratie.

Op zes plaatsen hingen 38 kleurrijke posters van ‘Mensen maken Deurne’. De posters waren voorzien van een QR-code, die tijdens de wandeling gescand konden worden

Wandel voor Elkaar
In het najaar hingen op zes plaatsen door de gemeente, 38 kleurrijke posters van ‘Mensen maken Deurne’. De posters waren voorzien van een QR-code, die tijdens de wandeling gescand konden worden. Vrijwilligersorganisaties geven hiermee aan dat elke inzet van een vrijwilliger de gemeente Deurne socialer, gezelliger, mooier, groener, diervriendelijker, sportiever en creatiever maakt. Of het nu gaat om eenmalige klussen of vrijwilligerswerk wat een vast onderdeel is van de week. De deelnemende organisatie zijn trots op alle mensen die zich vrijwillig inzetten voor een ander. De QR-codes en de deelnemende organisaties zijn te vinden op www.deurnevoorelkaar.nl/Wandel-voor-elkaar.

Extra activiteiten
De extra activiteiten dit jaar zijn met inzet van de volgende organisaties ontstaan: Weekblad voor Deurne, LEV Deurne, de Zorgboog, ORO, Senzer, LEEF, MEE, Deurnevoorelkaar, gemeente Deurne, Leergeld, Grip op Schuld, Stichting Maria Vredeskapel Deurne, Jong Nederland Zeilberg, ANWB automaatje, Voorlees Express, de Zonnebloem, Shantykoor Klotvaarders, Samen met Ons, Repair café, Taalcafé, Vluchtelingenwerk, onafhankelijke cliëntondersteuners, DMG en de Roos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant