Michelt Lintermans gaat honderden bomen uitdelen aan inwoners van Deurne. (Foto: Hein van Bakel)
Michelt Lintermans gaat honderden bomen uitdelen aan inwoners van Deurne. (Foto: Hein van Bakel)

Coöperatie Stationspark deelt gratis bomen uit

Algemeen 966 keer gelezen

DEURNE - Michel Lintermans gaat namens Coöperatie Stationspark 150 tot 500 bomen gratis uitdelen aan inwoners van Deurne. Via de landelijke vereniging LSA kwam hij aan deze bomen die hij binnenkort samen met hulp van medewerkers van De Lindehoeve Zorgeloze Dagbesteding gaat ophalen. 

Lintermans zet zich al lange tijd in om de Spoorzone te verfraaien en groener te maken. Het stuit hem daarbij tegen de borst dat er naar zijn mening te veel bomen gekapt worden in de gemeente Deurne. Het telefoontje met de vraag of hij honderden bomen wilde hebben kwam dan ook als een aangename verrassing en was niet aan dovemansoren gericht. Het is onderdeel van een speciaal project waarbij vrijwilligers bomen kweken om Nederland groener te maken. “Ze hebben 4000 bomen om uit te delen. Doe ze maar allemaal zei ik, maar dat vonden ze toch wat te gortig.”

Keurmerk

Aanvankelijk was het plan om ze aan de gemeente Deurne te schenken, maar omdat ze gekweekt zijn door vrijwilligers hebben ze geen keurmerk. “De gemeente mag alleen bomen planten met een NAC- keurmerk, dat is wel jammer”, vindt Lintermans. Een deel zal een nieuw onderkomen vinden op het terrein van ORO waar hij ook werkzaam is, de rest wordt gratis verdeeld onder inwoners van Deurne. 

Inheemse soorten

Het betreft inheemse soorten zoals hazelaars, kardinaalsmutsen, beuken, eiken, robinia’s en vlierbomen die op een enorm stuk grond in Heemstede zijn gekweekt. “In eerste instantie mogen we er 150 ophalen, maar op een later tijdstip breiden we dit uit tot waarschijnlijk zo’n 500 bomen”, legt Lintermans uit. Het belooft nog een flinke logistieke operatie te worden. Samen met cliënten van de Lindehoeve, die regelmatig op het terrein van de Coöperatie Stationspark klusjes doen, gaan ze de bomen op de Veluwe ophalen. “De organisatie vroeg eerst of we ze in Heemstede zelf konden halen, maar dat is toch wel erg ver”, lacht Lintermans. Inwoners die deel willen nemen aan dit project kunnen hun motivatie mailen naar info@stationsparkdeurne.nl en daarbij opgeven welke soort ze graag zouden willen hebben. Wanneer de bomen opgehaald kunnen worden wordt binnenkort bekendgemaakt. “We gaan onderzoeken hoe we dit coronaproof kunnen organiseren”, besluit Lintermans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant