Afbeelding

Van onze partner - Een nieuwe manier van sparen, zo doe je dat!

Algemeen 403 keer gelezen

Het lijkt even geleden dat de rente op spaarrekening nog dermate hoog was, dat sparen gunstig was. Een beetje extra geld achter de hand kan namelijk altijd handig zijn. Maar de laatste jaren loont ‘spaargeld op de bank houden’ totaal niet. Sterker nog: je gaat er zelfs op achteruit. Inflatie en rente hebben hedendaags een negatieve invloed op jouw spaarcenten.

Maar wat moet je dan? Zonder spaargeld kun je immers nooit een huis kopen!

Beleggen, investeren of sparen? 
Het is de overweging waard! Maar wat kies je dan? Je geld beleggen klinkt wellicht als een grote gok die je moet wagen. Zal jouw belegging of investering na verloop van tijd zijn ‘Return on Investment’ waarmaken?

Dit is waarom millenials minder geld op hun rekening hebben! 
Waar babyboomers gefocust zijn op stabiliteit van inkomen, spaargeld en baanzekerheid, zie je millenials en generaties er na meer risico opzoeken. Ze wisselen niet alleen vaker van baan (bekend als: job hopping), zij weten ook meer financiële risico’s te nemen. Of beter gezegd: ze wagen een gokje! En dat is niet per se iets wat ze van hun ouders hebben meegekregen die waarschijnlijk babyboomers of generatie X zijn. Nieuwe ontwikkelingen, zoals de opkomst van crypto munten, hebben ervoor gezorgd dat zij zich hierin gingen verdiepen. Een van de bekendste Cryptocurrency munten zijn Bitcoin of Ethereum. Je stort geld in je ‘Wallet’ en koopt er eenvoudig crypto munten mee op bijvoorbeeld Anycoindirect. Laat jij het lange tijd in je Wallet staan, keer jij niks uit en stijgt de koers? Dan worden jouw crypto munten meer waard. Eigenlijk een soort online spaarrekening, maar dan anders!

Huis kopen? Het lijkt zo onmogelijk tegenwoordig! 
Door de huidige huizenprijzen lijkt voor de meeste jonge mensen een huis kopen voorlopig compleet van de baan. Met immense overbiedingen, notaris kosten en de aanschaf van de nodige meubels. Het is allemaal niet niks! Maar als alles geregeld is, dan kan je wel stellen dat het kopen van een huis een goede investering is. Wellicht koop je een huis dat echt aan de bovenkant van jouw budget range zit, maar het is het rendement na jaren wel waard. Het lijkt in eerste instantie alleen maar geld te kosten maar op de lange termijn kan jouw huis ook een flinke spaarrekening opleveren. Tenslotte is een tweede huis kopen om te verhuren ook een goede manier om een passief inkomen te genereren. Je kan het gaan verhuren aan studenten, je kan er appartementen van maken of je wordt Airbnb host.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant