Aniek Nouwen, tweede van rechts, na de eclatante overwinning op stadsgenoot Arsenal.

Aniek Nouwen wint FA Cup met Chelsea

Algemeen 963 keer gelezen

DEURNE - Aniek Nouwen heeft zondag met Chelsea haar eerste prijs gewonnen. De finale van de FA Cup van het seizoen 20-21 werd alsnog afgewerkt op Wembley onder toeziend oog van ruim 40.000 toeschouwers. Chelsea was met 0-3 veel te sterk voor Arsenal.

Na een blessure van vier weken, waardoor Nouwen tijdens de interlandperiode ontbrak bij Oranje, zat ze weer voor het eerst bij de selectie. Vanaf de bank zag de Deurnese hoe Chelsea al na 3 minuten op voorsprong kwam. Met een 0-1 voorsprong gingen de teams de rust in. Na rust bouwde Chelsea de score uit naar 0-3 en Arsenal met onder andere Vivianne Miedema, had daar geen antwoord op. In de slotfase mocht Nouwen nog invallen. Door de winst kan Chelsea dit seizoen de FA Cup zelfs twee keer winnen, want ook dit seizoen wordt er gespeeld voor de beker. Nouwen speelt sinds deze zomer bij Chelsea en was bezig aan een goede reeks toen ze geblesseerd raakte. Woensdag speelt Chelsea in de Champions League thuis tegen Juventus en zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Reading op het programma. 16 december spelen ze uit tegen Wolfsburg voor de Champions League en de laatste wedstrijd van 2021 wordt op zondag 19 december gespeeld thuis tegen West Ham.