Marnix Schlösser is als wethouder een echte dossiertijger. (Foto: Liane Manders Fotografie)
Marnix Schlösser is als wethouder een echte dossiertijger. (Foto: Liane Manders Fotografie)

Wethouder Schlösser verlaat politiek

Algemeen 942 keer gelezen

DEURNE - Marnix Schlösser stopt na bijna acht jaar als wethouder van Deurne. Zes weken voor de gemeenteraadsverkiezingen neemt hij afscheid van de politiek tijdens de raadsvergadering op 25 januari. Per 1 februari 2022 start Schlösser als senior adviseur bij & Van de Laar, een organisatieadviesbureau.    

Marnix Schlösser werd in 2014 benoemd tot wethouder. In die rol heeft hij zich beziggehouden met de onderwerpen zorg en welzijn, duurzaamheid, afval en financiën. Hij viel al snel in positieve zin op door zijn enorme dossierkennis. Mede dankzij hem krabbelde de gemeente Deurne financieel weer uit een diep dal. De laatste jaren schrijft de gemeente steevast zwarte cijfers. Dat was vaak nog een flinke uitdaging omdat het Rijk veel (financiële) taken op het bordje van de gemeente schoof. Ook voor het opbouwen van Zorg in Deurne en de vele vernieuwingen die hij doorvoerde op het gebied van zorg en welzijn werd de dossiertijger zelfs door (politieke) tegenstanders geprezen. Schlösser kwam graag bij inwoners thuis om naar hun problemen te luisteren om daarna meteen door te pakken. Door zijn enorme betrokkenheid kan hij weleens emotioneel reageren. Na al die jaren weten zijn collega’s dat hij dan niet boos, maar soms te gedreven is. Ook burgemeester Greet Buter gaat de wethouder missen. 

Mooie stap

“Het college van burgemeester en wethouders feliciteert Marnix met deze mooie stap in zijn carrière. We gaan zijn bijdrage in het gemeentebestuur en hem als persoon absoluut missen. Hij is een prettige collega, scherp en to-the-point. Marnix heeft grote stappen gezet in het sociaal domein, duurzaamheid, maar ook als een betrouwbaar hoeder van de gemeentelijke financiën. We wensen hem veel succes toe.” Schlösser zal zijn werk als wethouder missen, maar kijkt ook uit naar de toekomst. “Ik ben ongelofelijk dankbaar voor de afgelopen jaren. We hebben veel voor elkaar gekregen en daar ben ik trots op. De samenwerking met het college, de raad en de gemeentelijke organisatie was bijzonder prettig, ook als het even moeilijk was. Ik ga dat dan ook enorm missen. Tegelijkertijd heb ik natuurlijk ook heel veel zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, aldus Schlösser. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant